avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plata impozite retinere la sursa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plata impozite retinere la sursa

Cum se pot efectua plati catre trezorerie, dar acestea sa fie directionate catre categoria impozite cu retinere la sursa (cas angajat, cass angajat)?Care sunt conturile corespunzatoare? Sau cum se poate face acest lucru?:O
Cel mai recent răspuns: Imago Expert Consult SRL , Contabil 14:04, 30 Martie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Platile catre bugetul asigurarilor de stat se fac intr-un cont unic (pentru fiecare administratie). Distributia sumelor catre diversele fonduri sociale se face de catre Administratia Financiara si in principiu, aceasta distributie se face in ordinea: penalitati, contributii retinute de la salariati, contributii ale societatii.

Spun in principiu, pentru ca activitatea asta e facut in parte de om si in parte de un program care la randul lui e facut de oameni. Chiar daca iti platesti la timp contributiile te poti trezi ca ai penalitati, de exemplu daca faci plata inainte de depunerea declaratiilor.

Sfatul meu e sa mergeti administratie, la inspectorul de care apartine societatea (cel care regleaza fisa sintetica), sa-i explicati ce vreti sa faceti, sa platiti si apoi sa verificati la telefon ca distributia s-a facut corect.

Faptul ca penalitatile se scad primele e acum in discutie, dar nu stiu sa se fi legiferat (inca) ca acestea sa se scada la sfarsit. Sa speram ca se va lua aceasta masura.
Ultima modificare: Marți, 30 Martie 2010
Imago Expert Consult SRL, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante buget teo.madalina teo.madalina Ce varianta am sa achit retantele privind retinerile la sursa din salarii direct la Trezorerie?, in baza carui document.Mentionez ca am restante privind toate ... (vezi toată discuția)
Reglare contabilitate cu fisa sintetica lenareg lenareg De curand am cerut de la finante fisa sintetica cu debitele pe care le am pe diverse conturi, dar in contabilitate nu am aceleasi sume . De ex . cont 4311 ... (vezi toată discuția)
Obligatii de plata accesorii mihamiha14 mihamiha14 Buna ziua! Astazi am primit o scrisoare de la ADMINISTRATIA FINANTELOR PUBLICE in care mi se spune ca as avea de platit nu stiu ce - contrib de asigurari ... (vezi toată discuția)