avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... obligatii de plata accesorii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

obligatii de plata accesorii

Buna ziua! Astazi am primit o scrisoare de la ADMINISTRATIA FINANTELOR PUBLICE in care mi se spune ca as avea de platit nu stiu ce - contrib de asigurari sociale de sanatate datorate de pers. care realizeaza venituri din activ. independente si personale care nu realizeaza venituri / cod 111 / accesorii 74. ma puteti lamuri ce inseamna asta? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 21:06, 22 Februarie 2013
Trebuie sa mergeti la Administratia Financiara, sa luati legatura cu inspectorul care se ocupa de societatea dvs.si impreuna va uitati pe "Fisa sintetica".Veti vedea ce datorii aveti de plata si accesoriile aferente(penalitati de intarziere,dobanzi,majorari).Trebuie sa faceti dovada platii datoriei cu OPV sau chitanta.
Nu am nici o societate si nici nu am avut niciodata. Nu vad ce penalitati si la ce,ca e prima data cand primesc asa ceva. Multumesc oricum.
Asa cum vi s-a precizat, verificati la organul fiscal. Este posibil ca aceste obligatii de plata sa fie rezultatul unor venituri realizate din inchirierea unui bun aflat in patrimoniul dumneavoastra - in general aceasta este sursa obligatiilor de plata reprezentand contributii la asigurarea de sanatate.
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2013
Lucian Huzum, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati la penalitati pentru obligatiile fiscale marianazarie marianazarie Buna ziua. Daca am achitat valoarea obligatiilor fiscale si am ramas doar cu penalitatile sau dobanzile sau majorarile(cum s-or mai numi ele) la acestea se ... (vezi toată discuția)
Somatie bogdan06 bogdan06 Buna seara! Rog frumos sa primesc niste raspunsuri cat de repede se poate. Tatal meu a primit acasa mai multe hartii de la ANAF,printre care : ... (vezi toată discuția)
Plata contributie cas din venit inchiriere imobil mihaela silvia mihaela silvia buna ziua,este posibil sa contest in instanta,o decizie venita pt plata de contibutie la fondul national de sanatate,pt perioada 2006- 2009,gand am obtinut ... (vezi toată discuția)