Buna ziua! Astazi am primit o scrisoare de la ADMINISTRATIA FINANTELOR PUBLICE in care mi se spune ca as avea de platit nu stiu ce - contrib de asigurari sociale de sanatate datorate de pers. care realizeaza venituri din activ. independente si personale care nu realizeaza venituri / cod 111 / accesorii 74. ma puteti lamuri ce inseamna asta? Multumesc!
Trebuie sa mergeti la Administratia Financiara, sa luati legatura cu inspectorul care se ocupa de societatea dvs.si impreuna va uitati pe "Fisa sintetica".Veti vedea ce datorii aveti de plata si accesoriile aferente(penalitati de intarziere,dobanzi,majorari).Trebuie sa faceti dovada platii datoriei cu OPV sau chitanta.
Asa cum vi s-a precizat, verificati la organul fiscal. Este posibil ca aceste obligatii de plata sa fie rezultatul unor venituri realizate din inchirierea unui bun aflat in patrimoniul dumneavoastra - in general aceasta este sursa obligatiilor de plata reprezentand contributii la asigurarea de sanatate.
Somatie
bogdan06
Buna seara!
Rog frumos sa primesc niste raspunsuri cat de repede se poate.
Tatal meu a primit acasa mai multe hartii de la ANAF,printre care : ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.