Buna ziua. eu am urmatoarea problema am o masina luata in leasing pe care am casco , problema mea este ca eu bine mersi primeam fact pe prima de leasing lunar pe care le si plateam, insa minunatii asiguratori au considerat in septembrie ca polita pe care o am eu la ei nu e rentabila ptr ei , deoarece am mai avut incidente si am folosit-o, si fara a ma instiinta nimeni mi-au reziliat polita de Casco. in aceste cerc vicios sunt trei persoane juridice implicate astfel, eu am casco incheiat printr-o firma de broker care imi facturau lunar prima, iar daca sa zicem ca nu au o achitam in timp util polita imi era refacturata de firma de leasing.imi puteti zice va rog cine trebuia sa ma anunte pe mine defapt ca polita mea fusese reziliata.
In primul rand dv. cand ati vazut ca pe factura vi s-a diminuat suma de plata pt. rata lunara trebuia sa va sesizati. Apoi brokerul care va facea polita in fiecare an si va incasa banii si in ultima instanta firma de leasing care a ramas cu bunul neasigurat.Deci dv. ii puteti trage la raspundere pe amandoi.Pana la achitare masina este proprietatea firmei de leasing si daca nu si-o asigura este problema lor.
Mie nu mi s-a diminuat suma. Mie lunar imi vin 2 facturi una ptr rata de leasing si una pentru prima de asigurare, si ele mi-au venit la fel in fiecare luna, ca si cum nimic nu s-ar fi schimbat. Va multumesc mult ptr raspuns.
Polita de care vorbiti, este incheiata de un asigurator pentru proprietar (soc.leasing) in calitate de asigurat.Dv. sunteti numai utilizator avand si responsabilitatea platii ratelor de prima.Conventia dintre soc. leasing si asigurator, poate cuprinde clauze pe care nu le cunoasteti, una dintre ele putand fi recalcularea primelor in caz de crestere a ratei daunei pe autovehicul (fapt pe care spuneti ca s-a intamplat).O polita nu poate fi reziliata decat cu acordul partilor sau unilateral in cazul incalcarii conditiilor stipulate in polita.Daca v-au fost facturate rate in continuare, inseamna ca exista asigurarea, posibil incheiata cu un alt asigurator.Raspunsul privind asigurarea il primiti de la soc. de leasing.
Probleme leasing auto
pyerr79
Buna ziua.In 2008 am facut un contract de leasing cu porsche bank.
Problema 1. Sunt obligat sa platesc asigurarea rca trimisa de ei (ei fiind intermediari) cu ... (vezi toată discuția)