avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... la cat am dreptul dintr-o mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

la cat am dreptul dintr-o mostenire?

buna ziua
am si eu o nelamurire si daca se poate sa ma luminati dvs
am mostenit impreuna cu fratele si mama mea o casa+teren aferent si un teren liber
casa+teren are 225 mp si terenul liber are 222.5mp,eu in urma succesiunii am dobandit 3/8,fratele meu 3/8 si mama 2/8
in casa stau acum mama si fratele meu,eu stau cu sotul,numai ca am cerut sa imi dfea si mie o camera pt a-mi deschide o afacere pt ca sotul este in somaj si nu en mai descurcam dar m-am lovit de amenintarile fratelui meu care nu este de acord sa intru deloc in casa
intrebarea mea pt a rezolva acest conflict, pt a nu incepe un proces si sa nu am castig :daca cer iesirea din indiviziune in instanta obtin o singura camera din fata sau mi se da o camera oarecare sau cine hotaraste asta?
si daca cer sa renunt la casa si sa iau eu terenul il pot obtine pe tot sau cat din terenul liber pot obtine?

va multumesc din suflet anticipat

Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:46, 1 Aprilie 2010
dar daca fratele meu nu ma lasa sa intru in casa ce pot face in aceasta situatie tinand cont ca nu avem facuta iesirea din indiviziune?
va multumesc
Partajul de folosinta reprezinta o operatiune juridica prin care coindivizarii isi impart temporar numai fructele sau uneori posesia asupra bunurilor aflate in indiviziune, fara a se stabili cu caracter definitiv fondul lor de proprietate si intervine deobicei in cazul in care exista neintelegeri cu privire la folosinta bunurilor.
Se face la notar, dar, este posibila si in instanta doar daca se poate face si partajarea in fapt ( cum cred ca este cazul la dvs., de ex. o camera).
Adica, veti avea dreptul sa folositi efectiv o camera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune danicka danicka Dupa decesul tatalui meu (2001) si ca urmare a dezbaterii succesiunii in 2008, fratele meu si eu suntem mostenitori ai unui apartament cu 3 camera si ai unei ... (vezi toată discuția)
Mostenire Marin Dumitrascu Marin Dumitrascu AMm o problema si nu stiu ce sa fac :In urma cu 12 ani mama mea a decedat lasand averea celor 9 urmasi . Problema e cum o impartim? proprietatea (o casa si ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune constantin cristian constantin cristian Buna ziua.Bunica din partea tatalui a detinut o proprietate formata din 1000mp teren intravilan si o casa de trei camere pe acest teren.Tata a fost singurul ... (vezi toată discuția)