avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Leasing auto, rate restante, firma insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Leasing auto, rate restante, firma insolventa

In anul 2008 SC a contractat 2 masini in leasing.Pana anul trecut s-a achitat lunar leasingul, dar din oct 2009 sc are restante la leasing.A venit un recuperator si ne-a propus diferite aranjamente, aranjamente ce nu au fost acceptate de catre unicul asociat.
Zilele acestea s-a primit citatie pentru luna sept.2010 cu privire la insolventa firmei.
A fost desemnat si un lichidator.
Problema se pune: una dintre masini va fi preluata prin cedarea leasingului catre o alta firma, iar cea de-a II-a va fi achitata, banii care vor fi dati de asociat(va credita firma).
1-Ce se mai poate face in acest caz?
2-Poate sa predea leasingul daca s-a acceptat si de la banca propunerea?
3-Daca achita restanta pentru cea de-a II-a masina, procesul de insolventa va mai avea rost?
4- Ce e cu lichidatorul?
Multumiri
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 11:21, 6 Aprilie 2010
ce scrie in contractul pe care l-ai semnat?
ca platele se achita lunar, restantele se platesc cu penalizari si ca pentru orice somatie se percepe o taxa de ..%.
Zilele acestea s-a primit citatie pentru luna sept.2010 cu privire la insolventa firmei.
A fost desemnat si un lichidator.

Soc de leasing cere deschiderea procedurii de insolventa si desemnarea unui lichidator agreat !
La termenul din sept va prezentati cu documentele care atesta stingerea creantei si ca urmare cererea va ramane fara obiect.
Formulati o cerere de preschimbare a termenului in dosarul de insolventa, motivat de faptul ca s-a achitat restanta si solicitati respingerea cererii introdusa de soc de leasing,
Atasati si documentelecare atesta stingerea creantei asa cum a zis d-nul Adrian Stoica cererea ramane fara obiect.

Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare leasing criss1122 criss1122 Cat pot dura procedurile, care este termenul, pentru un raspuns daca lichidatorul judiciar isi da sau nu acceptul pentru preluarea contractului de ... (vezi toată discuția)
Recuperare masina in leasing de la firma in insolventa adriane1 adriane1 Salut la toata lumea, Am urmatoarea problema: In ianuarie 2010 am cerut deschiderea procedurii de insolventa pentru reorganizarea datoriilor. In acel ... (vezi toată discuția)
Raport si bilant de lichidare babaangi babaangi Buna ziua! Am o firma de 1 an, care nu a avut activitate (totul este pe zero). Am inceput procedurile de lichidare si radiere. Nu am lichidator. Pana acum am ... (vezi toată discuția)