avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... certificat casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

certificat casatorie

Buna ziua
daca certificatul de casatorie este la sotul meu si nu am cum sa-l iau de acolo cum depun actiunea de divort?
pe site-urile primariilor am vazut ca duplicat se da in caz de pierdere/ furt /distrugere
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 10:41, 2 Februarie 2007
anunt de pierdere, soliciti alt certificat, il ei si introduci actiunea de divort.:D
Asta daca nu ai o copie dupa certificat:-/
si daca el vine cu certificatul original, nu mi se intampla nimic ca am cerut duplicat?
tu poti invoca faptul ca nu stiai ca e la el si ca el ti-a spus ca e pierdut:">
Sau poti introduce actiunea de divort, solicitand ca el sa depuna certificatul.
Dar ai nevoie de urmatoarele date: data casatoriei, seria si nr. certificatului de casatorieB-)
Nu, nu ti se intampla nimic daca ceri un duplicat. E dreptul tau.
Ai fi putut sa ceri chiar la casatorie doua certificate; se poate, insa nimeni aproape nu procedeaza asa.
Daca te grabesti, depune cererea de divort prin posta, si pana la primul termen - se da cam dupa 1 luna - scoti si duplicatul.
multumesc mult
cam cat dureaza un divort dat fiind ca nu avem copii si nici lucruri de impartit?

Alte discuții în legătură

Divort rapid alin76 alin76 As vrea sa stiu cum pot sa obtin pronuntarea la un divort cat mai rapid ? Actele necesare si cum procedez. (vezi toată discuția)
Te poti razgandi la un divort amiabil? BadilaR BadilaR Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de \"convingatoare\" nici pentru ... (vezi toată discuția)
O speta de divort Alexandra.D Alexandra.D Sunt studenta la drept in anul 2 si, din pacate, am un caz de divort in familie. Cum nu stiu practica ci mai mult teorie, as dori sa apelez la sfaturile de pe ... (vezi toată discuția)