avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune si partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune si partaj

TOCMAI MI-A MURIT BUNICA CU CARE STATEAM IN APARTAMENT. TATAL MEU ARE O SORA CU CARE TB SA IMPARTEASCA APARTAMENTUL.EU AS VREA SA-I PLATESC PARTEA MATUSII MELE SI APARTAMENTUL SA RAMANA LA MINE
INTREBAREA ESTE DACA SE MAI POATE SA SE FACA ALTCUMVA DECAT CU SUCCESIUNI PT CA NE COSTA PREA MULT SI NU DISPUNEM DE PREA MULTI BANI SI TIMP
NE POATE SCOATE DIN APARTAMENT MATUSA?


exista alta modalitate de a plati cat mai repede partea matusii fara succesiune?
Ultima modificare: Marți, 30 Martie 2010
ciucasraluca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 01:07, 31 Martie 2010
Succesiunea se poate deschide acum sau mai tarziu, in fata notarului sau pe cale judecatoreasca. Vaianta notariatului este mai lesnicioasa. Insa va trebui sa faceti acceptarea succesiunii in termen de 6 luni de la decesul bunicii.
In ceea ce o priveste pe mostenitoarea bunicii dv. respectiv sora tatalui dv, nu va va putea evacua, deoarece nu este unicul mostenitor al bunicii. Poate totusi solicita sa locuiasca in imobil, in caltate de mostenitor.
Nu exista alta modalitate decat dezbaterea succesiunii.
Mostenitorii bunicii sunt tatal dvs. si matusa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuirea in apartament inainte de incheierea succesiunii Adriana_Marinescu Adriana_Marinescu Buna ziua, La inceputul lunii octombrie a decedat o matusa de-a tatalui meu, el ii era nepot dupa sora. Inainte de a muri, ea a incheiat un testament la ... (vezi toată discuția)
Am nevoi de sfaturi in problema unei succesiuni ! LenaS LenaS Bunicul decedat, unic titular a casei pe care a contruit-o impreuna cu bunica, are din prima casatorie o fica, apoi din a doua casatorie cu bunica care este ... (vezi toată discuția)
Mostenire Evapop Evapop Cum ar trebui sa procedez in urmatoare situatie? Bunica mea (decedata in 2006) a avut o casa si teren agricol. Ea a avut 2 copii (pe tatal meu si pe sora ... (vezi toată discuția)