avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Colaborare cu o firma din strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Colaborare cu o firma din strainatate

O firma din Statele Unite (care nu are punct de lucru in Romania) doreste sa ma angajeze / colaboreze cu mine, eu fiind pentru ei "foreign contractor". Intrebarea mea ar fi: daca eu nu infiintez nici PFA si nici un SRL, pot conform legii romanesti sa colaborez cu ei? In caz afirmativ, care ar fi pasii pe care ar trebui sa-i urmez pentru a ma inregistra la finante si a plati "darile"? Daca nu, care ar fi alternativa (cu PFA, de exemplu e posibil)?

Cu mii de multumiri,

Dan
Cel mai recent răspuns: durusoctavia , utilizator 15:16, 2 Februarie 2007
Daca vrei sa colaborezi cu ei, ori iti faci un SRL ori PFA.
Sau contract de munca.
Pentru un PFA sunt multe de verificat si de discutat.
Multumesc pentru raspuns!

Ideea este ca ei vor sa-mi trimita un contract, banuiesc ca ar putea fi un fel de contract de munca. In aceste conditii, ce ar trebui sa fac pentru a ma inregistra la finante? Precizez ca am cartea de munca la o alta firma, care isi desfasoara activitatea in Romania.


La finante nu puteti inregistra un contract cu o firma persoana juridica straina care nu desfasoara activitati legal in Romania.
Nu cred ca va vor trimite un contract de munca..
Va sfatuiesc sa va faceti PFA, dar trebuie discutate datele problemei...:)
Daca firma respectiva nu isi desfasoara legal activitatea in Romania nu vad pe ce baza s-ar putea constitui un parteneriat legal. Si pentru a plati anumite taxe trebuie sa ai o baza legala. Platesti taxe pentru ce?:-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speța drept fiscal internațional Exen Exen Se da următoarea speță: Un SRL înființat in Ro, cu un singur angajat trimite pe acesta intr-o tara scandinavă sa muncească. România are acord ... (vezi toată discuția)
Companie din sua - deschidere sucursalã în românia, modalitate filast filast Bună ziua, Aș vrea să aflu dacă o companie înregistrată în SUA poate să deschidă o sucursală în România, având în vedere că va fi nevoie ... (vezi toată discuția)
Desfasurare activitate srl-d in strainatate ianos_cosmin ianos_cosmin de curand am deschis un srl-d cu scopul de a putea presta servicii in constructii in italia.sunt intr-un stadiu avansat,respectiv am finalizat inscrierea ... (vezi toată discuția)