avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu ingrijire copil luat de catre tata (2 ani)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu ingrijire copil luat de catre tata (2 ani)

buna ziua ,

doresc sa stiu cu cat timp inainte trebuie sa anunt intentia mea de a intra in concediu ingrijire copil luat de catre tata (2 ani) si pasii care tb facuti ptr a beneficia de indemnizatia crestere copil .precizez ca detin functie de conducere .
as mai dori sa stiu in cat timp de la nasterea copilului primesc aceasta indemnizatie .
multumesc !
Cel mai recent răspuns: playerone2006 , utilizator 22:07, 30 Martie 2010
Trebuia sa continuati pe acelasi topic deschis.
OUG 148/2005 actualizata: Art. 10. - (1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie si stimulent, se cuvin si se platesc dupa cum urmeaza:
a) incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;
b) incepand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente;
Legea nu specifica cu cat timp inainte trebuie depusa cererea de suspendare a contractului de munca, dar indemnizatia va fi primita de la dta la care angajatului i-a fost suspendat contractul. Deasemenea nu face deosebirea intre beneficiari ai legii care au functii de conducere si care nu au.
trebuie urmat pasii asemenatori celor facuti de mama.Trebuie anuntat angajatorul ca sotia va este gravida in luna X si intentia ca dupa nasterea copilului sa ramaneti acasa pentru ingrijirea acestuia.Indemnizatia vine dupa 3 luni, daca sunteti un norocos...:rolleyes:
multumesc pentru sfat ,
dar daca anunt inainte angajatorul poate sa restructureze postul ?( sau sa desfaca ctr de munca pe alte motive? )
si daca da ,mai beneficiez de indemnizatie ?

asta este de fapt dilema mea : a anunta intentia(cum ar fi si etic ) si drept consecinta ramanerea fara servici sau sa anunt inainte de nasterea copilului cu 1-2 saptamani .

Dilema dv. este indreptatita. Asteptati nasterea si depuneti cu nr. de inregistrare cererea de acordare a concediului pentru ingrijirea copilului cu cel mult 10 zile inainte astfel ca venitul in luna fractionata sa fie luat in calcul. Angajatorul nu cred ca va dori restructurarea postului dupa inregistrarea cererii pentru ca puteti contesta decizia motivand solicitarea concediului. Poate sa-l restructureze dupa dar dv. beneficiati de indemnizatie.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand trebuie depus dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului? sorin_boldi sorin_boldi dupa cate zile trebue depus dosarul pt indemnizatia de cresterea copilului, inainte de 42 de zile s-au dupa 42 de zile de la nastere, si de ce acte am nevoe? (vezi toată discuția)
Concediul de odihna inaintea ccc pentru tata Florin0684 Florin0684 Buna ziua, 1.Urmeazasa ma duc in concediu de crestere a copilului in calitate de tata. Mai am 7 zile de concediu de odihna neefectuate. in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil bex4uu bex4uu Buna ziua. Sotul meu intra in concediu de ingrijire a copilului,a fost la DGSPAC sector 6 si i-au spus ca dupa 43 de zile de nasterea copilului sa aduca ... (vezi toată discuția)