avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tergiversare solutionare dosare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tergiversare solutionare dosare

De peste 2 luni, am sesizat Procurorului General a Curtii de Apel, "uitarea" unor dosare, am solicitat sprijin in definitivarea acestora, dar ... nu am primit nici macar un raspuns privind planificarea / dispozitiile date in urma petititie.
Mentionez ca timp de peste 6 luni nu s-a mai facut nimic, nu s-a dispus nici cercetarea marturiilor si declaratiilor pe care le-am dovedit ca fiind mincinoase şi nici macar nu am primit rezolutia privind NUP pentru calomnie si insulta pentru a deschide procesul civil.
Pentru a rezolva aceste probleme ce să fac:
- plangere pentru neglijenta in serviciu şi favorizarea infractorilului impotriva procurorilor care au dosarele aferente?
- plangere pentru neglijenta in serviciu impotriva procurorului general?
- plangere in contencios - administrativ impotriva parchetului ?
Cel mai recent răspuns: SC QCERT SRL , Consultant resurse umane 20:01, 31 Martie 2010
nu se incadreaza la infractiunile mentionate de dvs si nici nu prea aveti ce sa faceti.
mergeti la parchet si interesati-va exact ce se intampla, care este motivul stagnarii dosarelor.
Avokitten a scris:

nu se incadreaza la infractiunile mentionate de dvs si nici nu prea aveti ce sa faceti.
mergeti la parchet si interesati-va exact ce se intampla, care este motivul stagnarii dosarelor.

Dar, unde se incadreaza?

E normal, legal ca in cazul a 2 plangeri depuse in aceeasi zi ( impotriva unui scms de politie si a unui comisar sef de politie repartizate la procurori diferiti) una sa fie "rezolvata" in 3 zile (cu NUP ce-i drept) si una să fie uitata / neglijata 6 luni?
Am sesizat procurorului general, am declarat ca nu vreau sa fac plangere penala dar vreau sa primesc totusi un raspuns şi tot nu s-a facut nimic. Au inteles ca nu am de gand sa renunt, legal, acum ce as trebui sa fac?
Plangere la sectia de procurori-inspectori din cadrul CSM-abatere disciplinara.
Va trebui insa motivata temenic si dovedite cu probe.
Nu e placut sa faci asta, dar daca nimeni nu te baga in seama, te priveste de la inaltimea functiei si stii ca ai dreptate...
Mihai S.R. a scris:

Plangere la sectia de procurori-inspectori din cadrul CSM-abatere disciplinara.
Va trebui insa motivata temenic si dovedite cu probe.
Nu e placut sa faci asta, dar daca nimeni nu te baga in seama, te priveste de la inaltimea functiei si stii ca ai dreptate...

Va multumesc ca ati inteles situatia.
Probe sunt mai mult decat suficiente, din pacate nu exista si motivatia de a fi luate in considerare, context in care dosarele s-au dat uitarii.

Multumesc si moderatorului care a redenumit subiectul topicului. Azi am reluat discutia cu procurorul general care mi-a spus sa revin cu plangere privind .... tervgiversarea dosarelor.
E saptamana mare, trebuie sa sper ca se va face dreptate fara alte constrangeri.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2010
SC QCERT SRL , Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se face plangere penala impotriva politistilor si a procurorilor letty_2009 letty_2009 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si sa ma indrumati(cine stie precis) unde pot reclama unul sau mai multi politisti SIF si 2 procurori de parchet judetean. ... (vezi toată discuția)
Cerere de urgentare a u.p - lipsa de respect a prim procurorului bagobond bagobond Am o problema, cu un prim procuror (care in speta, nici nu prea da pe la serviciu !!! ). Am formulat in urma cu cateva luni o cerere de urgentare a U.P. ... (vezi toată discuția)
Plangere penala contra unui politist ConstantinNASTA ConstantinNASTA Vă rog să mă luminaţi: împotriva actelor de cercetare penală efectuate defectuos de către un politist, din punctul dvs de vedere este mai bine să-i ... (vezi toată discuția)