avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... prescriere datorii stat
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

prescriere datorii stat

Buna ziua.
Pentru o lamurire mai precisa, daca am primit decizia de impunere de la ANAF i martie 2010 ( persoana fizica- decizie de impunere din oficiu pe anul 2004, la sfarsit scrie diferenta de impozit stabilita in plus in suma de ....0 lei se plateste....etc...., am intrebat la finante si mi s-a spus ca am totusi de plata 99 ron , suma care se regaseste printre randurile de jos - rd.13+15 = 99 ron ,intr-adevar), cand se implineste termenul de prescriptie: in ianuarie 2010 ( a fost ?) sau cand?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 21:23, 31 Martie 2010
Orice creanta fiscala, bugetara se prescrie in termen de 5 ani. Termenul de prescriptie incepe sa curga din luna ianuarie a anului urmator in care a aparut creanta.
Daca creanta s-a nascut in luna august 2004, termenul prescriptiei curge din ianuarie 2005.
Calculul facut de dvs. este corect dar...consider ca doar printr-o contetstatie la executare puteti remedia aceasta problema.
Multumesc, dar aceasta contestatie inseamna doar o simpla adresa la ANAF, sau proces in toata regula? Decat sa ma judec , mai bine platesc :D.
Da, C.E. este un proces desfasurat in fata instantei de judecata.
Incercati si direct la ANAF sa discutati cu ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere pe anul 2012 pt cass pentru o suma incorecta MARISKA MARISKA Buna seara.Va rog sa ma ajutati cu o solutie la urmatoarea problema. Sunt agent de asigurari persoana fizica, inregistrata la ANAF. Anul acesta am primit in ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie Spici07 Spici07 Buna ziua Va rog sa imi spuneti si mie daca nu este prescrisa fapta care o sa o relatez mai jos. Mama mea a primit zilele trecute de la ANAF decizia de ... (vezi toată discuția)
Intrebare - prescriere datorie anaf pikker pikker am o datorie la anaf suma de 56000 lei an 2007 acuma mam angajat la o firma siam primit de la anaf o hartie ca ma opreste din salaru 1/3 la suta am o antrebare ... (vezi toată discuția)