avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Daune Interese leasing
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Daune Interese leasing

Am o mare problema. Am avut o masina luata in leasing, dar anul trecut, din cauza problemelor financiare, am dus masina inapoi, s'a reziliat contractul si urma sa achit restantele, respectiv 3 rate neachitate. Acum sunt instiintat de firma de leasing ca am de platit daune interese toate ratele care mai erau de achitat pana la finalizarea contractului, adica vreo 25000 de euro. Adica, platisem avans si 2 ani de rate la masina, mi'au luat si masina inapoi, iar acum trebuie sa platesc si masina integral. Ce se poate face? Am vreo sansa de castig de cauza in instanta?

Va multumesc
foarte clar :rate scadente la data rezilierii
Am lucrat la o firma care a predat de cca 2 ani masinile la soc de leasing si ei inca emit facturi de rate si dobanzi si majorari si culmea chiar si de rata de asigurare.
Firma e in faliment au fost notificati in acest sens dar soc de leasing factureaza in continuare, din firma respectiva in afara de mine nu mai e nimeni (eu avand doar biroul in cladirea in care soc avea sediul) si toate aceste plicuri ajung intr-un raft.
Lichidatorul a zis ca nu-l intereseaza atata vreme cat masinile sunt predate.

Nu stiu ce se prevede in contractul de leasing dar e putin probabil ca dupa reziliere sa se mai emita facturi.
Stimate Domn,

Leasingul in Romania a devenit o reala problema in contextul actualei crize economice.
Cabinetul nostru a avut ocazia sa se confrunte cu situatii in care am reprezentat deopotriva interesele societatilor de leasing cat si ale utilizatorilor.
O prima impresie pe care v-o putem impartasi este aceea ca, solutiile instantelor (pentru ca intr-un final acolo se va ajunge in litigii de genul acelora cu care va confruntati dumneavoastra) sunt impartite.
In acest sens, sunt judecatori care opineaza hotarati in favoarea apararii intereselor utilizatorilor de echipamente transmise in sistem de lerasing, altii care aplica intocmai prevederile contractuale.
In solutiile pe care le-am primit pana acum, dintre cele favorabile utilizatorilor, am observat o oarecare aplecare a judecatorilor catre situatia financiara actuala a utilizatorului, a modului in care acesta ar putea sau nu, intr-un viitor apropiat, sa achite daunele interese contractuale catre societatea de leasing.
Pentru a nu acapara descutia si pentru a nu incalca regulile Avocatnet, daca doriti, mai multe detalii, va putem oferi pe adresa noastra de e-mail.

Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract leasing simoione simoione Buna ziua! Ma confrunt in prezent cu o problema juridica si as vrea sa vad cateva pareri inainte de a lua o decizie . Firma mea are incheiate doua ... (vezi toată discuția)
Revenire contract de leasing Mihaela Hornea Mihaela Hornea Revin cu aceeasi intrebare de ieri, poate astazi cineva stie raspunsul. La 9.02.2009 se incheia un contract de leasing intre societatea numita P si persoana ... (vezi toată discuția)
Refuz de reziliere contract leasing rci mariusc2 mariusc2 Ma confrunt cu urmatoarea problema: - deliberat nu am mai platit ultimile doua rate de leasing la masina achizitionata prin RCI LEasing IFN, pentru a ... (vezi toată discuția)