avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DETASARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DETASARE

buna ziua. am si eu nevoie de un ajutor. vreau sa detasez 15 salariati la alta societate dar vreau ca drepturile salariale sa le platesc eu si la societatea respectiva sa emit factura cu suma respectiva. este legal? daca da, ce trebuie sa faca societatea la care detasez? se inregistreaza undeva cu oamenii? poate sa le fisa de protectia muncii pe societatea lor? mutumesc.
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 14:34, 31 Martie 2010
Dvs va trebui sa va DELEGATI cei 15 salariati la acea firma. Aveti grija ca delegarea poate fi dispusa pe o perioada de cel mult 60 zile si se poate prelungi, cu acordul salariatului, inca 60 zile.
daca le fac delegare pentru 60 zile atunci societatea respectiva poate sa le faca fisa de protectia a muncii pe unitatea lor?
societatea va trebui sa le faca un instructaj de protectia muncii si, evident, niste fisa intrucat sunt convinsa ca acolo sunt alte conditii de lucru decat la firma dvs.

si, oricum, este bine ptr toata lumea ca salariatii delegati sa aiba fise de protectia muncii (firma care ii primeste este acoperita in privinta actelor, salariatii stiu la ce sa se astepte).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formalitati legale detasare salariat de la un alt punct de lucru catar catar Buna ziua,care sunt formalitatile legale care trebuie sa le fac daca vreau sa detasez, pentru perioada verii cativa salariati de la un punct de lucru din ... (vezi toată discuția)
Delegarea si sau detasarea TanaseStefan TanaseStefan Buna ziua. Sunt in pragul de a deschide un santier extern. Partenerul solicita ca oamenii sa fie delegati si in continuare angajatii societatii romanesti. Cum ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii de paza Doina Elena Doina Elena S-a incheiat un contract de prestari servicii de paza cu firma. In fapt, firma de paza a trimis 4 agenti paza sa asigure paza magazinului in 2 ture. Din ... (vezi toată discuția)