avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda Adminisrativa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda Adminisrativa

Pe data de 17-03-2010 mi s-a emis o amenda cu caracter administrativ. Cat timp am la dispozitie sa platesc amenda ?
Cel mai recent răspuns: andrei-nicu , utilizator 23:25, 31 Martie 2010
Amenda a fost data in urma unei cercetari penale cu scoatere de sub urmarire?
Daca DA, in decizie scrie si termenul de plata.
Da a fost data in urma unei cercetari penale cu scoatere de sub urmarire. Termenul pana la data cand pot face plata nu este scris nicaieri.... scrie ca se va executa conform art 444 indice 1 C.P.pen. In mod normal pana cand pot sa o platesc.
Nu exista un termen standard de plata, dar daca n-o platesti, dupa 2-3 luni iti va veni o somatie de la Finante, apoi un titlu executoriu pentru executare silita.Nu este implicat nimic penal.
Se poate prescrie?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe casa se prescrie? Torkild Torkild Buna ziua!Trebuie sa achit un impozit la casa in valoare de 3100 de lei care nu a mai fost platit de 6-7 ani.La fisc,figureaza numele bunicului meu care este ... (vezi toată discuția)
Furt supermarket ilarion184 ilarion184 Buna ziua am primit acasa o amenda administrativa de 500 RON +50 ROn cheltuieli de judecata pentru un furt din mall. Scrie cercetat pentru savarsirea ... (vezi toată discuția)
O amenda de 200 lei... alejandro alejandro salut , am primit 2 foi de la politie pe una scrie "somatie" si pe una "titlu executoriu"... pe aia cu somatie scrie "Daca in 15 zile de la primirea somatiei ... (vezi toată discuția)