avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cerere sfat de specialitate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cerere sfat de specialitate

Buna ziua,
Intrucat un client al firmei noastrea ne datoreaza o suma mare de bani, suma stabilita contractual si cu termen de scadenta de mai bine de un an, am procedat la declansarea insolventei acestui client. Bine inteles ca am urmat absolut toti pasii impusi de legislatie.
Procesul a durat cca 3 luni si dupa ce pronuntarea a fost amanata de 3 ori , instanta ne-a respins actiunea.
Intrebarea noastra este urmatoarea: AVEM POSIBILITATEA DE A FACE RECURS SI DACA DA CARE ESTE TERMENUL DE DEPUNERE A CERERII DE RECURS.
Multumesc anticipat.

Angelescu
Cel mai recent răspuns: nicolae57 , utilizator 11:31, 31 Martie 2010
Hotărârile judecătorului-sindic sunt definitive şi executorii. Ele pot fi atacate separat cu recurs.
Curtea de apel va fi instanţa de recurs, iar termenul de recurs este de 10 zile de la comunicarea hotărârii, dacă legea nu prevede altfel.
Multumesc pentru raspunsul rapid. Hotararea data de instanta am aflat-o de pe internet. Ce inseamna 10 zile de la comunicare? Pun aceasta intrebare deoarece inca nu am primit comunicarea scrisa de la instanta.
Deasemeni as mai vrea s-mi explicati ( in masura in care nu deranjez) ce inseamna ca "HOTARARILE JUDECATORULUI SINDIC POT FI ATACATE SEPARAT CU RECURS?
mULTUMESC!
10 zile de la comunicare inseamna 10 zile de la primirea hotararii acasa. De regula, in materia insolventei sunt mai operativi ca-n alte cazuri, deci asteptati.
In cadrul unei sentinte, judecatorul sindic se poate pronunta pe mai multe aspecte, denumite hatarari, si puteti face recurs pentru fiecare separat.
Multumesc pentru informatii. Chiar sunt curios ce motive au stat la baza respingerii. Asa cum reiese din Legea 85/2006 eu cred ca actiunea noastra a indeplinit toate conditiile de baza, adica:
Creanta: este:
- lichida ( se cunoaste cuantumul ei , cuantum care este dublu decat cel impus prin lege)
- Certa ( este stipulata contractual si deasemeni a fost emisa factura pentru ea. E adevarat ca debitorul ne-a returnat factura dupa 2 luni de la primirea ei dar si noi am retrimis-o cu posta rapida si confirmare de primire. In contestatia sa, debitoarea a mentionat ca ne-a returnat factura , nu mentioneaza dupa cat timp, dar nu informeaza instanta ca noi i-am retrimis-o. In raspunsul la contestatia debitoarei, noi am informat instanta de faptul ca am retrimis factura. Nu am inteles de ce instanta nu a luat in considerare raspunsul nostru si a admis contestatia debitoarei. Mai facem precizarea ca debitoarea a depus contestaia dupa cca o luna de la primul termen. Acest lucru nu contravine legii 85/2006 in ceea ce prveste termenul de depunere a contestatiei?) Am facut aceste remarci pentru ca suntem siguri ca 100% actiunea ne-a fost respinsa pe baza contestatiei debitoarei in care arata ca creanta nu este certa.
- exigibila ( debitoarea trebuia sa ne faca plata in 3 zile de la primirea facturii. Factura a fost emisa in luna ianuarie 2009 si nu a fost platita nici pana in prezent.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai poate contesta ... se poate depune recurs? mihnevicim mihnevicim O societate a primit hotararea de intrare in insolventa ... la data cererii de intrare in insolventa , poate face dovada solventei sale (din extrasele de cont) ... (vezi toată discuția)
Intrebare mavexim mavexim daca este o greseala pentru faptul ca judecatorul sindic a dat inceperea procedurii insolventei pentru o datorie prescrisa veche de 5 ani?cum pot scoate firma ... (vezi toată discuția)
Intampinare la o cerere de insolventa DAIANA_ DAIANA_ Eu ca firma, am cumparat carti in baza unui contract care-mi permitea bineinteles returul in caz de nevanzare a cartilor achizitionate. Ei se obligau sa-mi ... (vezi toată discuția)