avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere in timpul concediului pentru cresrerea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere in timpul concediului pentru cresrerea copilului?

Buna ziua!
Am si eu o nelamurire:in aprilie se fac 2 ani de cand am fost angajata cu contract pe perioada determinata la care se atasa de fiecare data cate un act aditional pentru prelungire.Mentionez ca anul trecut am ramas insarcinata,iar din 21 iulie 2009 am ramas in concediu de risc maternal.Acum sunt in concediu pentru ingrijirea copilului din 20 ianuarie.Astazi am primit vestea ca angajatorul nu vrea sa-mi mai semneze contractul de munca....Este posibil asa ceva?Credeam ca se suspenda pe perioada concediului pentru ingrijirea copilului.Ce pot face?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 14:07, 31 Martie 2010
Pe perioada concediului de maternitate contractul de munca se suspenda, dar daca contractul de munca a fost pe perioada determinata si va expira in timpul concediului de maternitate, firma nu este obligata sa va prelungeasca contractul de munca.
Contractul de munca incheiat pe perioada determinata inceteaza la data expiratii termenului pentru care a fost incheiat, indiferent ca salaratul se afla in concediu medical sau, cum este cazul dvs, in concediul de crestere si ingrijire copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire contract pe perioada determinata în cazul sarcinii florinbecheau florinbecheau Bună ziua, lucrez la o firma, am contract pe perioada determinata și am rămas însărcinată, am anunțat angajatorul ca am rămas însărcinată, iar la ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal - contract de munca pe perioada determinata adela_trandafir adela_trandafir Buna ziua, sunt insarcinata in 30 de saptamani si voi naste la sfarsitul lunii iulie 2012. La actualul angajator am CIM incheiat pe perioada detrminata de 6 ... (vezi toată discuția)
Neprelungirea contractului unei femei gravide david.08_t david.08_t este legala neprelungirea contractului unei femei gravide. (vezi toată discuția)