avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj prin tranzactie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj prin tranzactie

Buna ziua!
Am mai pus azi-dimineata intrebarile acestea in continuarea unui subiect deschis de mine, dar la care nu am mai scris demult, de aceea am deschis un nou subiect. Sper sa nu supar moderatorii, dar pentru ca nu am primit raspuns, m-am gandit ca poate trece neobservat, mai ales ca titlul subiectului era Credit pe numele fostului sot.
Este vorba despre faptul ca la mai mult de 2 ani de la divort, noi nu am facut inca partajul pentru ca nu ne puteam intelege si niciunul nu aveam bani suficienti ca sa deschidem un proces, iar acum cateva zile am avut o intalnire cu "fostul" si am ajuns la o intelegere in privinta bunurilor. La finalul intalnirii, mi-a zis ca o sa ia legatura cu avocata sa si o sa ma anunte cand sunt gata actele. Eu vreau sa va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez de acum inainte, pentru ca la cate am patit din cauza lui, atitudinea aceasta ma sperie putin. Pur si simplu nu se potriveste cu ce a facut pana acum, este parca prea bun si intelegator :) Din cate am inteles de la dvs., un avocat trebuie sa intocmeasca tranzactia si apoi se va depune la instanta. Nu as vrea sa ma trezesc ca ma anunta intr-o zi ca a doua zi trebuie sa mergem sa semnam actele, iar eu sa nu apuc sa citesc cum trebuie ce urmeaza sa semnez. As vrea sa-i cer intai un exemplar sa-l citesc, nu e nimic iesit din comun daca ii spun asta, nu? Trebuie sa fiu atenta la ceva in mod special? Si inca ceva: e suficient sa semnam in fata avocatei tranzactia, ca eu de la el asa am inteles ca vrea sa facem. Multumesc mult.
Buna ziua,

acest act juridic este foarte important; desfiintarea lui este practic imposibila;
este imperativ sa cititi actul inainte de a-l semna si nu singura - mai bine platiti o consultatie si negocierea inscrisului decat sa aveti pierderi mult mai mari prin semnarea unui inscris insuficient studiat.

Avocat Boncu
Se numeste partaj voluntar, este suficienta data certa data de avocat, dar de preferat ar fi sa fiti si d-voastra asistata de avocat.
Si fiti mai succint, nu are nimeni timp de povesti lungi.
Trebuie sa fiti atenta la valorile bunurilor cuprinse in masa de partaj.Ca orice act trebuie sa il cititi cu atentie inainte de a-l semna.Daca va cuprinde notiuni juridice pe care nu le intelegeti apelati la un avocat.
Succes.
Multumesc pentru raspuns!
Deci sfatul dvs. este sa-l cer inainte pentru a-l citi si un avocat. Asa ma gandeam si eu, am pus intrebarea in ideea ca pana acum nu puteam comunica civilizat sub nicio forma cu fostul sot si aceasta schimbare brusca de atitudine, in sensul bun, ma face suspicioasa, mi-e teama sa nu se infurie daca cer tranzactia inainte de semnare si aman pana o mai citeste avocatul meu, si iar ajungem de unde am plecat... De fapt, daca nu ar avea nimic de ascuns nu ar trebui sa se supere, nu? Va rog sa-mi spuneti, daca nu cer prea mult, cum vor decurge lucrurile dupa semnarea tranzactiei? Se depune la judecatorie? Si oare dureaza mult?
Deja sunt cam multe intrebari, multumesc mult.
tranzactia se redacteaza de un avocat . partile vor semna tranzactia in fata instantei , aceasta depunandu-se la primul termen fixat .
instanta va lua act de tranzactie si va pronunta hotararea de expedient .

Alte discuții în legătură

Credit pe numele fostului sot ContSters126200 ContSters126200 Buna ziua! Am divortat de mai mult de un an, si am multe probleme cu fostul sot. Una dintre ele este faptul ca sunt coplatitor la un credit de nevoi personale ... (vezi toată discuția)
Partaj pilgrim pilgrim Va rog sa ma ajutati intr-o problema de partaj (daca se poate numi asa). Am stat cu cineva 7,5 ani in concubinaj. Locuiam in apartamentul meu, achizitionat ... (vezi toată discuția)
Partaj divort doru6 doru6 Am o casa mostenita impreuna cu sora mea de la parintii nostri. Impreuna cu sotul avem un apartament in proprietate comuna. Am dori ca in urma divortului eu ... (vezi toată discuția)