avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inscrierea in carnetul de munca in cazul pensionarii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inscrierea in carnetul de munca in cazul pensionarii pentru invaliditate

Buna ziua !

In privinta inscrierilor facute in carnetele de munca in cazul pensionarii pentru invaliditate as dori sa-mi raspundeti la urmatorele intrebari :

Ca o paranteza,din 2008 (poate si mai devreme) pana in februarie 2010, in asemenea caz , in momentul in care salariatul venea cu decizia eliberata de cabinetul de expertiza medicala , in carnetul de munca scriam : pensionat de invaliditate gr...iar la data, cea de la care incepe valabilitatea pensionarii , iar la decizie nr. de la decizia cab. de expertiza. Dupa vizarea la ITM, depundeam dosarul la Casa de pensii, nemaiavand nicio legatura cu fostul salariat. Pana acum era in regula inregistrarea in acest mod...
Acum ITM-ul vrea sa scriem "solicitat pensie pt invaliditate" si dupa ce-i iese decizia de pensionare, trebuie sa-i facem o noua insciere privind incetarea contractului.
Evident, din momentul in care scriem " socitat pensie de invaliditate... , practic el nu mai este salariatul nostru.

Intrebarea este :cand transmitem revisalul ? In momentul in care scrie "solicitat pensie pt invaliditate cu nr. de la Cabinetul de expertiza medicala sau cand ii iese decizia de la Casa de Pensii si conf. celor de la ITM trebuie sa scriem "incetat c.i.m. conf. art.56 lit d ?


La revisal se scriu nr la deciziile de incetare ale contractelor de munca, insa in acest caz decizia de pensie ii vine mai tarziu. In cazul unui control , el nu apare ca salariat nefiind transmis prin revisal ?

Va multumesc anticipat pt. raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:44, 1 Aprilie 2010
in astfel de situatii eu trimit Revisalul in momentul emiterii deciziei de la casa de pensii , si copletez in cartea de munca "incetat CIM art.56 litd"
si...persoana care "solicita" pensie de invaliditate (sau orice fel de pensie) este in continuare salariatul unitatii pana la comunicarea deciziei de pensionare (pt ca exista posibilitatea ca cei de la casa de pensii sa i respinga dosarul)
1. Are dreptate ITM in ce spune.
2. In cazul pensiei de invaliditate incetarea CIM se face tot dupa primirea deciziei de pensionare, numai ca se face retroactiv.
3.Intre data emiterii deciziei de catre comisia de expertiza medicala si data de pensionare nu este diferenta decat daca nu se admite pensionarea. Dar eu nu am vazut, pana acum, asa ceva.
4. Revisalul se transmite la data emiterii deciziei de incetare a CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare pt invaliditate vik54 vik54 Va rog sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea speta: - salariatul a primit decizia de incadrare in grad de invaliditate 1. Ce scriu eu ( ins. RU) in carnetul de ... (vezi toată discuția)
Grad 3 - urgent eujad eujad am un salariat care a adus de la comisia de expertiza decizia de invaliditate grad 3. Acesta nu mai doreste sa lucreze cu 4 ore /zi. Ce tb sa fac: 1. Sa imi ... (vezi toată discuția)
Cum inchidem cartea munca a salariatului pensionabil??? Monica H. Monica H. Potrivit art. 56 lit. d) din Codul muncii, asa cum a fost modificat prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 65/2005, contractul individual de munca ... (vezi toată discuția)