avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza contabila si grafologica
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza contabila si grafologica

Intr-un dosar penal se dispun 2 experize,experiza contabila judiciara si una grafologica.
Va rog sa-mi spuneti care din cele doua trebuie realizata prima?
Sunt anuntat daca vine raspunsul la una dintre experize, sau se asteapta pana la terminarea celei de-a doua?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 23:07, 11 Aprilie 2010
Imi cer scuze dar am gresit nu este grafologica, este grafica.
Este vorba despre doua lucrari separate,cu obiective separate,efectutate de doi experti cu specializari diferite,astfel ca acestia intocmesc lucrarile in masura timpului disponibil,fara a avea vreo importanta ordinea,daca nu s-a dispus altfel.
Daca s-a dispus efectuarea doua expertize,se asteapta pana la finalizarea celor doua lucrari,insa daca una este depusa inainte se pot formua eventuale obiectiuni la aceasta
Expertiza grafica se dispune atunci cand exista suspiciuni de fals.
In mod normal penalul tzine in loc civilul. Dupa opinia mea dupa finalizarea expertizei grafice se va putea trece la cea contabila.
Ultima modificare: Duminică, 11 Aprilie 2010
Qubik, utilizator
Atata timp cat instanta,nu dispune altfel,nu are importanta care expertiza este finalizata prima,iar ca sa discutam asa in principiu,fara alte amanunte in plus din partea userului sau fara a fi cunoscute actele si lucrarile dosarului,mi se pare se pare ca este inutil.
In primul rand ,cele 2 expertize sunt efectuate de experti diferiti , deci vor fi finalizate in momente diferite !
In al doilea rand , expertizele nu au legatura una cu alta decat tinand cont de faptul ca se refera la aceeasi speta , asadar numai dupa ce ambele expertize vor fi finalizate se va putea analiza si incadra o eventuala fapta penala.
Succes!
:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul? ContSters126274 ContSters126274 La expertiza grafica dispusa de organul de cercetare penala, eu ca inviniut imi pot pune expert parte? (vezi toată discuția)
Expertiza contabila extrajuduciara ceruta de politisti? serban.mirela74 serban.mirela74 Politia poate cere expertiza contabila extrajudiciara?Pot sa formulez obiectiuni asupra acesteia sau o pot respinge? Detalii: Intr-un dosar de cercetare ... (vezi toată discuția)
Expert grafolog platit pt. falsificarea unei expertize tehnico-grafice anadeleanu anadeleanu S-au semnat 2 contracte de inchiriere, in prezenta a 2 martori.Ulterior proprietarul nu si-a mai recunoscut semnatura, facand plangere penala pt. fals in acte ... (vezi toată discuția)