avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diferenta intre demisie si incetarea raportului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diferenta intre demisie si incetarea raportului de munca cu acordul partilor

va rog tare mult sa imi spuneti daca exista vre o diferenta intre demisie si incetarea raportului de munca cu acordul partilor.
sunt angajata la o firma si doreste sa ma mute pe o alta (sefa avand doua) de la ITM si a zis ca ar tr incetarea rap de munca cu acordul partilor dar sefa vrea sa mi dau demisia. urmareste ceva?#-o
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 14:00, 31 Martie 2010
Se poate... Cel mai bine ar fi sa semnati intai contract de munca pe durata nedeterminata pe cealalta firma si tot in aceeasi zi sa va faceti lichidarea cf art 55 lit b cu acordul partilor. diferenta este ca la demisie angajatorul nu are voie sa nu fie de acord cu demisia respectivului, dar trebuie sa stea termenul de preaviz prezavut in contract: 15 sau 30 zile daca avea functie de conducere.
Diferenta este ca in cazul demisiei trebuie sa efectuati un preaviz de 15 zile pe cand in cazul incetarii prin acordul partilor contractul se termina la data pe care o solicitati dvs si cu care angajatorul este de acord. Deci nu mai trebuie preaviz.
Diferenta este ca daca va dati demisia, nu mai puteti beneficia de somaj, daca indepliniti conditiile de cotizare.Cartea de munca ar trebui inchisa in acest caz cu art. 55 lit (b) Codul muncii.
pai oricum nu este vorba de somaj caci vrea sa ma duca pe alta firma in aceeasi zi , se poate demisie fara preaviz?
ideea ar fi ca acea firma pe care vrea sa ma duca cred ca o va desfiinta eu oricum merg in concediu de crestere copil cu handicap inca un an pana la 3 ani
Diferenta este ca daca va dati demisia, nu mai puteti beneficia de somaj, daca indepliniti conditiile de cotizare.Cartea de munca ar trebui inchisa in acest caz cu art. 55 lit (b) Codul muncii.

Art.55 lit b) nu da dreptul la somaj.
Semnati concomitent CIM pe noua firma (dar si angajatorul sa semneze) si incetarea pentru cea veche. Cea mai serioasa solutie.
Angajatorul poate renunta la perioada de preaviz in cazul demisiei.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2010
ContSters42179, utilizator

Alte discuții în legătură

Incetare contract munca- 55 b andreee3a andreee3a Buna ziua, Am urmatoarea situatie: un angajat si-a depus cererea de incetare a ctr de munca cu 55, lit b, pe 22.06.2012, incetarea uramand cu 25.06.2012. ... (vezi toată discuția)
Art 55 lit b obliga. vechiul angajator sa semneze incetarea contractului de munca fara preaviz de 15 zile? lenor2005 lenor2005 Doresc sa plec la un alt loc de munca, am obtinut prin concurs un post mai bine platit incepind cu data de 20,12,2016. ,Am semnat actele pe 13.12.2016 la noul ... (vezi toată discuția)
Urgent puci puci buna ziua,azi a fost ultima mea zi de preaviz,in urma unei demisii,fericita ca am scapat de ei azi ma trezesc cu un telefon in care mi se cere sa merg sa ... (vezi toată discuția)