avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Art 55 lit b obliga. Vechiul angajator sa semneze ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Art 55 lit b obliga. Vechiul angajator sa semneze incetarea contractului de munca fara preaviz de 15 zile?

Doresc sa plec la un alt loc de munca, am obtinut prin concurs un post mai bine platit incepind cu data de 20,12,2016. ,Am semnat actele pe 13.12.2016 la noul angajator- iar pe 14.12.2016 am anuntat actualul angajator. Acesta nu doreste sa-mi semneze cererea de incetare a contractului de munca cu art 55 lit b din codul muncii ,decit cu preaviz.de 15 zile. Mentionez ca sunt mamica unui copil de 2ani si 1 luna si trebuie sa am continuitate la locul de munca ca altfel pierd niste drepturi. Ce este de facut, cum e bine sa plec si ce trenuie scris pe cartea de munca ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:47, 17 Decembrie 2016
In situatia incetarii c.i.m. cu acordul partilor nu se acorda preaviz.

Angajatorul nu este obligat sa accepte o astfel de cerere.

Singura varianta este demisia fara respectarea preavizului.

Art. 55 lit b din Codul muncii reglementează încetarea contractului individual de muncă „prin acordul părților, la data convenită de acestea”.

Angajatorul poate să fie sau poate să nu fie de acord. Nu este obligat să fie.
Ați înregistrat acea cerere? Sau v-a trimis la plimbare din ușa biroului?

Dacă el nu vrea să-și dea acordul pe ceea ce i-ați cerut, ar trebui să formulați (astăzi) și să înregistrați la angajator și o demisie (art 55 lit c). În acest caz, CIM va înceta oricum la data împlinirii termenului de preaviz (astazi + 15 zile = nu e timp destul, știu).
CIM poate înceta mai devreme, dacă angajatorul va fi de acord să renunțe, în parte, la termenul de preaviz (adică îi dați preavizul și-l rugați totodată să renunțe la o parte din el).

Dacă nu vrea nici așa, atunci ar trebui știut de ce nu vrea și acționat în funcție de ...fler.
(de la discutat cu noul angajator pentru o altă dată de începere, până la tras ușa după mine pe data de 19 ...n-aș putea să vă spun cum aș proceda, fiindcă nu prea știu despre ce e vorba. Erați omul bun la toate? Se strică șandramaua firmei lui dacă lipsiți vreo câteva zile? Vrea să facă pe al naibii de Crăciun și nu știe cum? Aveți o lucrare în curs și fără dvs. se întâmplă te miri ce?)
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2016
romascanu, moderator
Art. 81/8) .
Cand angajatorul vrea sa concedieze gaseste ceva ,e valabila si reciproca .
lenor2005 a scris:

.... Ce este de facut, cum e bine sa plec si ce trenuie scris pe cartea de munca ?

Incepand cu 01.01.2011 nu semai fac inregistrari in carnetul de munca ... temeiul de drept al incetariic.i.m.va figura in REVISAL si in adeverinta de vechime eliberata de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie bodo gabriella bodo gabriella doresc sa ma interesez in noul cod al muncii cu ce articol se poate desface contractul de munca la zi cu acordul partilor?? cineva doreste sa plece sa lucreze ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata luminita29 luminita29 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati. Un angajat are contract pe perioada determinata 01.02.2018-30.04.2018. M-a anuntat ca vrea sa plece de maine si ca ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz - bugetar dust_in_the_wind dust_in_the_wind Este posibil sa imi dau demisia fara a mai fi nevoie sa mai treaca nu stiu cate zile de preaviz? Demisia trebuie motivata, sau e suficienta informarea ... (vezi toată discuția)