avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despagubiri in urma incheierii contractelor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despagubiri in urma incheierii contractelor individuale de munca pe perioada determinata, cumulate

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema si v-as ruga mult, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns: In 22 septembrie 2009 m-am angajat la o societate privata, contractul individual de munca incheindu-se pe o perioada de proba de 3 luni, urmand ca urmatorul contract sa-mi fie incheiat pe perioada nedeterminata. La expirarea acestui termen, repectiv in 22 decembrie 2009, conducerea a decis incheierea unui nou contract cu perioada determinata, de aceasta data de 6 luni. Din cunostintele mele, acestia imi mai pot incheia un singur contract pe perioada determinata, in cazul in care nu se hotarasc la unul pe perioada nedeterminata. Insa, mai exista posibilitatea de a renunta la serviciile mele definitiv, la expirarea contractului actual, respectiv din 22 iunie 2010. In ultimul caz mentionat, intrebarea mea ar fi: societatea ar fi obligata la plata unor salarii compensatorii in urma incetarii celor doua contracte cumulate? Deoarece am auzit diverse variante, iar pe site-uri si in literatura de specialitate nu am gasit informatia solicitata, am apelat la experienta si bunavointa dumneavoastra pentru a gasi un raspuns.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 13:17, 31 Martie 2010
Va multumesc.
ART.80 (4)Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata, dar numai inauntrul termenului prevazut la art. 82.
ART. 82 (1) Contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 24 de luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract durata determinata genyely genyely buna ziua un salariat cu contract pe perioada determinata caruia i-a expirat contractul poate fi angajat pe perioada nedeterminata?se poate face act ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe durata determinata iozefinab iozefinab Buna ziua, Va rog sa ma sprijiniti cu un punct de vedere juridic in urmatoarea situatie: -la data de 01.05.2010 mi s-a incheiat un ctr de munca cu durata ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract perioada determinata Ank27 Ank27 Buna ziua!Imi puteti confirma ca, contractul de munca incheiat pe durata determinata se poate prelungi de \"n\" ori in decurs de 36 luni, dar durata unei ... (vezi toată discuția)