Sunt tatal unui baietel in varsta de 2 ani si 7 luni. Pana la solutionarea divortului, minorul, pe atunci in varsta de 8 luni, mi-a fost incredintat mie.
Constatand ca minorul are un handicap din nastere, o forma de paralizie cerebrala numita hemipareza spastica (nu foloseste manuta si piciorul stang), am initiat un tratament de lunga durata, conform prescriptiilor medicilor specialisti neurologi, la spitalele Budimex si Obregia din Bucuresti. Tratamentul consta din internari repetate pentru recuperare fizica la Budimex si pentru tratament medicamentos la Obregia. Acest tratament a fost initiat acum 2 ani, cand copilul avea 8 luni si trebuie continuat conform recomandarilor medicale de specialitate, mai ales ca la aceasta varsta este foarte eficient si pana acum a dat rezultate foarte bune.
Din momentul incredintarii minorului mamei, aceasta refuza sa mai continue acest tratament, desi a fost informata de toate amanuntele si diagnosticele puse minorului, printr-un proces verbal intocmit de catre executorul judecatoresc, proces verbal in care aceasta s-a declarat informata si de acord cu continuarea tratamentului la aceste unitati medicale de prestigiu. Mai mult, aceasta refuza sa initieze alte tratamente adecvate pentru minor.
Dupa o scurta documentare si dupa discutii cu medicii specialisti care l-au tratat si l-au consultat pe minor in acesti 2 ani de internari, am tras concluzia ca amanarea tratamentului sau renuntarea la el poate duce la aparitia epilepsiei la copil si la interventii chirurgicale, intr-un cuvant la complicatii in sanatatea minorului.
Intentionez sa deschid o actiune de reincredintare a minorului pentru continuarea, spre binele lui, a tratamentului indelungat pe care l-a urmat.
As dori sa aflu parerea dumneavoastra despre acest caz, respectiv daca sunt sanse sa castig acest proces, mai ales ca el a stat in ingrijirea mea de la varsta de 3 luni, si cunosc foarte bine evolutia si particularitatile acestui tratament.
De asemenea, va rog sa-mi recomandati un avocat specializat pentru aceste cauze de incredintare minori, care sa imi castige procesul (prin mesageria privata) si eventual si pe cale de ordonanta presedintiala.
La mijloc este un sanatatea unui minor, va rog sa luati in considerare acest lucru, este urgent!
Aveti sanse sa castigati procesul daca dovediti instantei ce ne-ati spus noua.
Incredintarea nu se va judeca pe cale de ordonanta presedintiala, ci pe procedura comuna. Prin ordonante se iau numai masuri care nu dureaza in timp, si nu cred ca doriti acest lucru.
Sunt din Bucuresti. Am acte doveditoare asupra tratamentului urmat de copil de-a lungul timpului (retete, bilete de trimitere) iar unele se pot obtine direct de la spitale (de ex. foile de observatie in care se specifica ca eu am insotit copilul la spital, iar mama lui, desi a fost solicitata sa dea relatii, nu a dat curs solicitarii).
Indiferenta mamei exista de cand s-a nascut baietelul. Indiferenta fata de handicapul lui si fata de el. Oare ce perioada de timp de neglijare a sanatatii minorului trebuie sa treaca pentru a fi clar instantei acest lucru?
Caut cu disperare un avocat specializat pe aceste cauze de minor si familie.
Incredintare minor
blaga66
traiesc intr-o relatie de 8ani pe data de 10 11 a fugit de acasa cu copilul minor de 3ani si 8 luni la un alt barbat cunoscut pe internet copilul era sub ... (vezi toată discuția)