avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doua expertize psihiatrice medico-legale contradictorii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doua expertize psihiatrice medico-legale contradictorii

In cadrul unui proces de divort cu incredintare minor in varsta de 1 an si 6 luni, s-au efectuat doua expertize psihiatrice la IML Bucuresti, intr-un interval de 4 luni. Concluziile acestor doua expertize sunt total contradictorii. Expertizele au avut ca obiect posibilitatea incredintarii minorului mamei.
Care dintre aceste expertize poate fi luata in considerare? Se poate cere o a treia expertiza, eventual la un alt institut?
Va rog ajutati-ma cu un sfat, cu o idee.
Cel mai recent răspuns: talida , utilizator 14:05, 12 Februarie 2006
mai multe amanunte.
ce fel de proces de divort este daca se efectueaza expertize psihiatrice?
raspund cu placere dar nu inteleg despre ce este vorba.
Mama minorului a fost internata de doua ori la spitalul Obregia la psihiatrie, iar diagnosticul neoficial (adica cel de pe retete) indicau afectiuni de tip schizofrenice si de tulburare de personalitate (si tratamentul psihiatric adecvat acestora). Diagnosticul oficial (de pe biletul de externare) indica o psihoza postpartum. Dupa 4 luni de la externare a avut loc prima expertiza psihiatrica (a durat 3 luni aceasta expertiza), care confirma diagnosticul neoficial, iar la 10 luni de la externare a avut loc a doua expertiza, care confirma diagnosticul oficial (destul de neclare concluziile expertizei).
Cele doua expertize psihiatrice au incercat sa determine daca se poate incredinta minorul mamei. Datorita problemelor de sanatate, aceasta a avut in grija minorul numai primele 3 luni, dupa externare din spital aceasta fugind de acasa. Prin ordonanta presedintiala minorul a ramas in ingrijirea tatalui, pana la pronuntarea divortului.
Cazul acesta este destul de complicat. Pot sa dau in continuare alte amanunte.
da, am inteles.
exista martori ca dupa ce a plecat din spital a parasit domiciliul? ca nu avea grija de copil?
expertizele chiar si asa sunt bune.
dupa parerea mea copilul va fi incredintat tatalui.
Ea a spus singura cum a plecat de acasa, in cererea de chemare in judecata. Procesul s-a incheiat deocamdata saptamana asta cu incredintarea minorului mamei. Dar urmeaza sa se faca apel. Este absolut incredibil ca nu s-au luat in considerare expertize cerute de instanta.
da, chiar nu-mi dau seama de ce a incredintat minorulu mamei.
dar, daca am inteles bine, ai ordonanta pres de incredintare a minorului in favoarea tatalui, nu?

probabil ca mai este ceva. ceva ce nu ne-ai spus.
pentru ca incredintarea catre mama, din actele pe care ni le-ai spus, nu este in interesul minorului.

vezi, motivarea instantei !

Alte discuții în legătură

Sanatatea minorului in pericol - respectarea drepturilor copilului la asistenta medicala Robert68 Robert68 Sunt tatal unui baietel in varsta de 2 ani si 7 luni. Pana la solutionarea divortului, minorul, pe atunci in varsta de 8 luni, mi-a fost incredintat ... (vezi toată discuția)
Expertiza psihiatrica emily1975 emily1975 Buna! As vrea sa cer instantei ca sotului meu, cu care sunt in proces de divort, sa i se faca expertiza psihiatrica. Am multe motive sa cred ca sufera de ... (vezi toată discuția)
Capacitatea de discernamant ..sorin, ..sorin, Sunt gravida in luna a 8-a. Am un diagnostic de schizofrenie paranoida, stabilit in urma unei internari intr-un spital de psihiatrie in 2019. La consultul ... (vezi toată discuția)