avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doua expertize psihiatrice medico-legale contradictorii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doua expertize psihiatrice medico-legale contradictorii

In cadrul unui proces de divort cu incredintare minor in varsta de 1 an si 6 luni, s-au efectuat doua expertize psihiatrice la IML Bucuresti, intr-un interval de 4 luni. Concluziile acestor doua expertize sunt total contradictorii. Expertizele au avut ca obiect posibilitatea incredintarii minorului mamei.
Care dintre aceste expertize poate fi luata in considerare? Se poate cere o a treia expertiza, eventual la un alt institut?
Va rog ajutati-ma cu un sfat, cu o idee.
Cel mai recent răspuns: talida , utilizator 14:05, 12 Februarie 2006
Instanta de-abia s-a pronuntat saptamana asta. Motivarea inca nu s-a redactat. Dar indiferent de motivare, cum este posibil ca doua expertize psihiatrice sa fie contradictorii? Pe ce se bazeaza aceste expertize? Pe consultul individului sau numai pe acte medicale?
tu ai actele in fata.

probabil ca cele 2 expertize au fost efectuate la momente diferite.

ai grija cum motivezi apelul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanatatea minorului in pericol - respectarea drepturilor copilului la asistenta medicala Robert68 Robert68 Sunt tatal unui baietel in varsta de 2 ani si 7 luni. Pana la solutionarea divortului, minorul, pe atunci in varsta de 8 luni, mi-a fost incredintat ... (vezi toată discuția)
Expertiza psihiatrica emily1975 emily1975 Buna! As vrea sa cer instantei ca sotului meu, cu care sunt in proces de divort, sa i se faca expertiza psihiatrica. Am multe motive sa cred ca sufera de ... (vezi toată discuția)
Capacitatea de discernamant ..sorin, ..sorin, Sunt gravida in luna a 8-a. Am un diagnostic de schizofrenie paranoida, stabilit in urma unei internari intr-un spital de psihiatrie in 2019. La consultul ... (vezi toată discuția)