avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului?

am nascut al 4-lea copil si asi dori sa stiu daca beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului? am lucrat din 7 iul 2008 fara intrerupere, nu am avut concediu medical, am lucrat pana in ultima zi inainte sa nasc pe data de 19 feb. 2010.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:04, 31 Martie 2010
Iata ce spun Normele de aplicare a OUG 148/2005:
Art. 2. -
(1) Concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului sau, dupa caz, stimulentul lunar se cuvin pentru fiecare dintre primele 3 nasteri survenite dupa data de 1 ianuarie 2006 inclusiv sau, dupa caz, pentru primii 3 copii incredintati in vederea adoptiei, adoptati sau aflati in plasament ori in plasament in regim de urgenta, precum si pentru cei pentru care a fost instituita tutela cu aceasta data.
(2) Concediul fara plata indemnizatiei pentru cresterea copilului, prevazut la art. 61 din ordonanta de urgenta, se cuvine dupa primele 3 nasteri sau, dupa caz, dupa primii 3 copii incredintati in vederea adoptiei, adoptati sau aflati in plasament ori in plasament in regim de urgenta, precum si pentru cei pentru care a fost instituita tutela.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de cresterea copilului pana la 2 ani chihaia-dionisia chihaia-dionisia Buna ziua.Am o intrebare la care nu stiu unde as putea gasi raspuns.Este adevarat ca daca ai deja 3 nasteri nu mai beneficiezi de concediu de crestere a celui ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil folette folette Tocmai ce am revenit la munca dupa 2 ani in care m-am aflat in concediu de ingrijire si crestere copil. Am fost sub incidenta vechii legi. Am aflat saptamana ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pana la 2 ani mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! In cazul adoptiei copilului, pt intocmirea adeverintei de catre angajator ca sa pot beneficia de indemnizatie, prima luna de referinta din ... (vezi toată discuția)