avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Activitate -Daniel

Activitate -Daniel

Buna ziua!
Se poate intra in concediu prenatal direct din concediu de maternitate?
In situatia mea, eu(tatal) doresc sa preiau concediu de crestere copil(pentru primul copil), iar mama sa se inoarca la munca; in prima faza in concediu prenatal+lauzie apoi sa-si continue efectiv activitatea iar eu voi continua si concediul pentru copilul ce se va naste.
Multumesc pentru ajutor!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ai voie sa obtii venituri din chirii in timpul concediului pentru crestere copil. nu se aplica regula aia cu 3000ron
Pentru cei interesati, am primit raspuns de la Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială:
"Plata celor doua indemnizatii nu se poate suprapune. Daca al doilea copil se va naste inainte ca primul copil sa implineasca varsta de doi ani puteti depune cerere pentru acordarea unui supliment la indemnizatie care se acorda pana la implinirea varstei de doi ani a primului copil si este in cuantum de 1233 lei lunar., cf legii.

De asemenea inainte de implinirea varstei de 2 ani a primului copil trebuie sa depuneti dosar pt acordarea indemnizatiei pt cel de al doilea copil."
Multumesc pentru raspuns!

Cred ca am gasit si articolul din CM care clarifica situatia mea. Inca o rugaminte, pot formula asa?

"Prin prezenta notificareva comunic incetarea contractului individual de munca prin demisie, conform art. 55 lit. c) din Codul Muncii. Perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare va decurge da la data prezentei pana la data de ______.
Va rog sa constatati, conform art. 57 din Codul Muncii, ca pedioada de preaviz din contractul individual de munca contravine art. 81, alin 4. c) din aceeasi lege. "

Si cred ca trebuie mentionat de catre angajator ca au constatat, nu?

Revin cu o simplificare a intrebarii: pot ambii parinti sa fie in CCC pentru copii din nasteri diferite?
Multumesc!
Buna ziua!
Am o intrebare referitor la CIM-ul intocmit de angajatorul curent.
Desi funcita pe care sunt angajat este de executie(scrie clar in fisa postului)si nu am persoane in subordine, am un preaviz la demisie de 45zile lucratoare.
Am semnat contractul. Sunt obligat sa stau cele 45 de zile lucratoare in preaviz?
Multumesc pentu ajutor!
Buna!
Am citit informatii si interpretari diferite in legatura cu situatia in care ma aflu si va rog sa-mi spuneti punctul vostru de vedere.
Primul meu copil o sa implineasca 1an si 5luni cand se va nastea al doilea copil(august). Pentru primul copil, a intrat mama in CCC(2ani), iar pentru al doilea copil vreau sa intru si eu in CCC.
Intentia mea este sa stau in "luna tatalui" in luna iulie(mama in concediu fara plata), apoi, in august dupa nasterea celui de-al doilea copil, sa depun actele pentru CCC.
Este posibil sa procedez asa? Se pot suprapune cele doua CCC?
Multumesc!