avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Activitate -sorin-

Activitate -sorin-

Daca ati obtinut terenul prin uzucapiune, hotararea judecatoreasca ar fi trebuit comunicata la OCPI, din oficiu, insotita si de expertiza efectuata in cauza.
Sfatul este sa depuneti documentatia in vederea intabularii terenului, iar in cazul in care se va da o incheiere de respingere a intabularii, aveti posibilitatea sa o atacati in instant.
Avand in vedere faptul ca exista deja o hotarare judecatoreasca prin care s-a stabilit o obligatie de intretinere de 300 euro, cel obligat la intretinere (tatal minorului) are posibilitatea de a solicita instantei de judecata modificarea cuantumului obligatiei , în condițiile art. 531 din Codul Civil ("Dacă se iveşte o schimbare în ceea ce priveşte mijloacele celui care prestează întreţinerea şi nevoia celui care o primeşte, instanţa de tutelă, potrivit împrejurărilor, poate mări sau micşora pensia de întreţinere sau poate hotărî încetarea plăţii ei").
Dumneavoastra nu aveti interesul sa promovati o astfel de actiune, decat în cazul in care doriti majorarea acestei sume.
Aveti doua posibilitati: fie va adresati unui executor judecatoresc, dar sunt slabe sanse sa va poata ajuta, dat fiind faptul ca tatal copilului locuieste in strainatate, fie formulati o plangere pentru abandon de familie, in conditiile in care credeti ca ar putea fi dovedita reaua-credinta a tatalui minorului.
Daca o persoana locuieste in strainatate, dar nu realizeaza venituri, la stabilirea pensiei de intretinere instantele nationale au in vedere si se raporteaza la venitul minim din statul respectiv (dar, repet, nu dumneavoastra sunteti cea care trebuie sa solicite o eventuala micsorare a cuantumului pensiei)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Situatia dumneavoastra nu poate fi rezolvata decat prin intermediul instantei de judecata. Trebuie sa obtineti o hotarare judecatoreasca prin care sa fie obligat detinatorul autoturismului (si a actelor acestuia) sa se prezinte la Serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor pentru a inmatricula autoturismul pe numele sau si a-l radia de pe numele dumneavoastra.
In legatura cu amenzile pentru lipsa rovinietei, acestea trebuie contestate separat, la judecatorie, în termen de 15 zile de la primirea fiecarui proces verbal.
De anul viitor, odata cu introducerea Registrului de evidenţă a mijloacelor de transport supuse înmatriculării/înregistrării ar trebui sa nu mai apara situatii de genul careia va confruntati in acest moment.
Răspuns la discuția Pot divorta fara a fi prezenta ?
Daca va intelegeti cu sotul cu privire la toate aspectele privind divortul, aveti posibilitatea sa introduceti un divort prin acord si sa imputerniciti in acest sens un singur avocat. Daca sotul nu este de acord cu aceasta varianta, puteti cel putin sa-l convingeti sa dea o declaratie prin care sa-si aleaga o instanta competenta din tara (si dumneavoastra va trebui sa dati aceeasi declaratie)....in caz contrar, competenta de solutionare a divortului va reveni Judecatoriei Sectorului 5 a Municipiului Bucuresti.
In oricare dintre aceste situatii, prezenta dumneavoastra in tara nu va fi necesara, atat timp cat puteti face dovada resedintei din strainatate, dar bineinteles, avand incheiat un contract de asistenta juridical cu un avocat (sau un mandatar cu procura speciala).
Dreptul de optiune succesorala se exercita in termen de un an de la data deschiderii mostenirii. Trebuie sa mergeti la un birou notarial situat în circumscripţia teritorială a judecătoriei în care defunctul şi-a avut ultimul domiciliu, cu actele de stare civila (prin care dovediti legaturile de rudenie cu defuncta), cu anexa 24 (eliberata de la starea civila), cu actele de identitate ale mostenitorilor, cu certificatul de deces si continutul masei succesorale (bunurile ce au apartinut defunctului).
Daca nu va veti putea intelege pe cale notariala, va trebui sa rezolvati problema in instanta.
Felicitari! Tocmai ati scapat de un dosar penal.
Este evident faptul ca dumneavoastra nu aveti niciun interes sa atacati aceasta ordonanta la prim procuror.