avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot divorta fara a fi prezenta ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot divorta fara a fi prezenta ?

Buna,
Amandoi suntem plecati din ro, rezidenti in irlanda. As dori sa divortez cat mai repede posibil dar actualul sot tot amana. Cum as putea divorta cel mai repede fara ca eu sa fiu nevoita sa fac multe drumuri in romania? Precizez ca nu avem copii si nici bunuri comune. As putea imputernici un avocat in romania sa se ocupe de tot fara prezenta mea acolo ?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:54, 4 Aprilie 2017
Pentru divort in Romania, puteti face o procura unui avocat la consulatul de care apartineti in Irlanda si nu este nevoie sa fiti prezenta la termen niciodata. Divortul se poate pronunta prin acord sau din culpa. Daca nu aveti copii minori sau bunuri comune, lucrurile sunt mai simple.
Daca va intelegeti cu sotul cu privire la toate aspectele privind divortul, aveti posibilitatea sa introduceti un divort prin acord si sa imputerniciti in acest sens un singur avocat. Daca sotul nu este de acord cu aceasta varianta, puteti cel putin sa-l convingeti sa dea o declaratie prin care sa-si aleaga o instanta competenta din tara (si dumneavoastra va trebui sa dati aceeasi declaratie)....in caz contrar, competenta de solutionare a divortului va reveni Judecatoriei Sectorului 5 a Municipiului Bucuresti.
In oricare dintre aceste situatii, prezenta dumneavoastra in tara nu va fi necesara, atat timp cat puteti face dovada resedintei din strainatate, dar bineinteles, avand incheiat un contract de asistenta juridical cu un avocat (sau un mandatar cu procura speciala).
Ultima modificare: Marți, 28 Martie 2017
-sorin-, utilizator
Da, in conditiile in care sotul da procura notariala unui avocat si isi experima consimtamantul pentru divort puteti divorta destul de repede la instanta.Puteti plati dvs. avocatul ca sa nu aveti discutii la bani daca va grabiti.
Daca nici atat nu vrea sa faca va dura cateva luni procesul.

Sa nu incercati la notar ca nu aveti nicio sansa.
Bună ziua. Puteți divorța în tara și fără a fi prezenta personal la termenele de judecata .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domiciliul in irlanda, divort in romania I_S I_S Buna ziua, sper ca ma poate ajuta cineva aici. M-am casatorit in Romania in 1995 dar locuiesc in Irlanda de 14 ani. Sotul locuieste tot in Irlanda dar a ... (vezi toată discuția)
Divort intre un roman si un cetatean non ue Elima Elima Buna ziua, As dori si eu sa stiu, daca se poate face la notariat o procura speciala pentru reprezentare divort in Instanta, pentru a imputernici un avocat, ... (vezi toată discuția)
Divort , sotie plecata de 8 ani in strainatate. CostacheGhe CostacheGhe Salut , As dori si eu sa stiu cum se poate rezolva aceasta problema , sotia este plecata de 8 ani in israel si nu a mai venit niciodata in tara de ... (vezi toată discuția)