Pentru majoritatea managerilor, motivarea angajatilor de a veni cu idei noi este o sarcina ce pare a nu avea sfarsit. Obstacolele sunt: moral scazut, tehnici motivationale neintelese, traininguri neadecvate, si fluctuatie mare de personal. Totusi, daca reusiti sa va inspirati echipa creeaza o situatie castigatoare de ambele parti: angajatii dumneavoastra vor fi mai entuziasti in munca lor, deci si productivitatea va creste considerabil.
Schimbarile si ideile bune nu vor aparea daca angajatii nu vad beneficii directe in acestea. Ei trebuie sa stie ca daca vor da ce au mai bun in ei, va fi profitabil pentru ambele parti. Cu alte cuvinte, daca vor crede ca ii exploatati, initiativele dumneavoastra vor fi sortite esecului. Ca sa va inspirati angajatii, aveti nevoie de fiecare persoana din fiecare department, de la curier pana la presedinte. Daca angajatii dumneavoastra nu se vor simti apreciati, pana si cele mai incurajatoare cuvinte vor fi de lemn.
Recunoasterea publica a ideilor bune si realizarilor majore contruieste moralul angajatilor si incurajeaza mediul organizational sanatos. Lauda nu trebuie sa fie intotdeauna oficiala; complimentele intr-un cadru neoficial sunt adesea mai eficiente daca vor face parte din comunicarea de zi cu zi. Sarbatoriti sucessele angajatilor cu e-mailuri trimise catre intregul department. Sau invitati-i la restaurant atunci cand vin cu o idee cu adevarat buna. Chiar si cele mai mici recompense fac impresie; daca angajatii stiu ca le apreciati contributia, vor fi mai motivate si se vor stradui sa realizeze mai mult.
Tineti minte, sunteti modelul principal al angajatului. Aceasta inseamna ca daca cereti angajatilor sa vina cu idei noi, va trebui sa le aratati si cum se face. Veniti cu propriile idei, chiar si cu unele trasnite, pentru a le demonstra ca nici o idee noua nu este o idee rea.
Solicitati feedback de la angajati, pentru a vedea daca au tot suportul si resursele de care au nevoie pentru a fi eficienti. Mentineti politica usilor deschise, pentru ca ei sa stie ca sunteti dispus sa ii ascultati si sa le oferiti sprijinul dumneavoastra. Mai important decat atat, fiti foarte atenti la ce va comunica!
Faceti-va timp sa spuneti angajatilor dumneavoastra ca performantele lor individuale sunt in concordanta cu scopurile companiei. Acest lucru ii va ajuta sa realizeze ca fiecare idee noua cu care vin poate avea un impact pozitiv si de durata asupra succesului companiei.
Opt ore pe zi pot parea 20, sau pot parea cat 5. Diferenta consta in modul in care angajatii sunt implicati in munca lor, si acest lucru incepe cu convingerea ca toti sunt implicati in aceeasi masura – incepand cu managerul. Aratand entuziasm in munca, il veti insufla si asupra angajatilor.
Avand incredere in abilitatile echipei si aplicand ideile lor, veti vedea ca moralul angajatilor va creste. Opusul este, de asemenea, adevarat: le veti scadea entuziasmul daca nu veti acorda ideilor lor consideratia cuvenita. Daca, dupa ce ii ascultati, ideile lor tot nu va par foarte bune, spuneti-le cinstit si argumentati. Angajatii va vor respecta si va fi mult mai probabil sa ramana fideli companiei.
Angajatii invata sa se comporte la birou dupa cum actioneaza seful lor. Faceti tot posibilul sa mentineti o atitudine pozitiva, incarcata de energie. Invatandu-va angajatii sa fie constructivi si sa se ajute unul pe altul, veti avea parte de? un mediu antrenant de lucru, cu multe idei noi si valoroase.
Comentarii articol (0)