ACCES GRATUIT
Consiliului Notariatelor din UE doreste recunoasterea actului autentic in 21 de state europene
Noul presedinte al Consiliului Notariatelor din Uniunea Europeana (CNUE), Juan Bolás Alfonso, si-a propus, pentru 2008, derularea mai multor proiecte comune cu institutiile UE pentru recunoasterea actului autentic in cele de 21 state membre ale CNUE, dintre care face parte si Romania.
Articolul continuă mai jos
Presedintele CNUE, Juan Bolás Alfonso, ales la inceputul acestui an, si-a stabilit ca obiective derularea mai multor proiecte cu institutiile comunitare pentru crearea unui spatiu juridic unic. Printre obiective se numara si recunoasterea reciproca a actului autentic in cele 21 state europene care dispun de sisteme notariale.
Totodata, CNUE si-a propus crearea unei Retelei Europene a Registrelor Testamentare si armonizarea dreptului comunitar al familiei, in materie de divort si succesiuni, prin dezvoltarea reglementarii comunitare privind obligatiile alimentare, divort si separare.
Un alt obiectiv al presedintiei CNUE vizeaza asigurarea operationalitatii Retelei Notariale Europene care permite cooperarea coordonata intre notarii din cele 21 organizatii nationale membre pentru rezolvarea cazurilor juridice transfrontaliere.
Juan Bolás Alfonso este la al doilea mandat ca presedinte CNUE, care va dura un an de zile.
CNUE este un organism cu sediul la Bruxelles care reprezinta mai mult de 40 de mii de notari europeni pe langa institutiile comunitare. CNUE reuneste in prezent 21 de state membre: Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Ceha, Estonia, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Slovenia si Spania.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)