ACCES GRATUIT
Prin cate modalitati se poate ocupa o functie publica
Art. 56 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precizeaza ca ocuparea functiilor publice se face prin promovare, transfer, redistribuire, recrutare, alte modalitati prevazute expres de legea mentionata.
Articolul continuă mai jos
Observam ca prevederea de mai sus are o formulare-cadru de principiu, in concordanta cu art. 23 alin. (2) din Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Dintre aceste “alte modalitati” fac parte:
- detasarea (a se vedea art. 89 din Legea nr. 188/1999);
- mutarea in cadrul unui alt compartiment (a se vedea art. 91 din Legea nr. 188/1999);
- exercitarea cu caracter temporar a unei functii de conducere (a se vedea art. 92 din Legea nr. 188/1999);
- numirea in functii publice, fara concurs, in urma transformarii posturilor ocupate in regim contractual in functii publice1 (a se vedea art. 111 din Legea nr. 188/1999 si art. 11 alin. (1) din Hotararea Guvernului nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici, cu modificarile si completarile ulterioare.
NOTE:
1 A se vedea si A. Cioriciu Stefanescu, Este sau nu necesar concursul pentru ocuparea functiei publice - transformate astfel din functia in regim contractual?, pe www.Contractdemunca.ro.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)