Protectia Consumatorilor se teme de lobbyul bancherilor in Parlament, scrie Gandul.
Ordonanta de urgenta privind contractele de credit, de 60 de pagini, ar putea fi "subtiata" de deputati si de senatori, in urma presiunilor exercitate de banci. Cei aproape 8 milioane de romani ce au contracte de credit este posibil sa nu se bucure prea mult de dobanzi mai reduse sau prevederi mai transparente in relatia cu bancile. Ordonanta de urgenta privind contractele de credit adoptata miercuri de Guvern, care are peste 60 de pagini, cu tot cu anexe, ar putea fi modificata semnificativ odata ce va ajunge in Parlament. Temerile au fost exprimate chiar de initiatorii proiectului de act normativ, respectiv de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).
Economisesti o rata pe an daca faci refinantare acum, informeaza EVZ.
Calculele facute de „Evenimentul zilei” arata ca un credit luat in prezent care sa-l acopere pe cel contractat in urma cu trei ani va aduce o rata lunara mai mica cu 10 euro. Gratie dobanzilor la credite care s-au diminuat pe parcursul ultimului an, dar si a ultimelor decizii luate de guvern in legatura cu eliminarea comisionului de rambursare anticipata, imprumuturile au devenit ceva mai ieftine. Daca ati incerca, in prezent, sa accesati un credit pentru a-l acoperi pe cel deja luat, ati avea o rata ceva mai mica, pe aceeasi perioada de timp ramasa.
Vladescu: Daca vom vedea o scadere economica de 2%, vom creste taxele, titreaza Money.ro.
Daca economia Romaniei ramane la nivelul actual, de 0, - 1%, nu va fi nevoie de o crestere a fiscalitatii, o scadere economica de peste 2% va impune un alt scenariu, a afirmat ministrul de Finante Sebastian Vladescu la The Money Channel. El si-a exprimat increderea ca, anul viitor, Romania va inregistra o usoara crestere economica.
Bugetul a pierdut busola: cheltuielile tot cresc, anunta Capital.
Deficitul bugetar a scapat de sub control, doar in primul trimestru din 2010 atingand nivelul inregistrat in tot anul 2007: peste 2% din PIB. Taierea cu 25% a salariilor din sectorul public si cu 15% a pensiilor si ajutoarelor sociale sunt masuri de corectare a soldului negativ al bugetului general consolidat care, in ultimii doi ani, a tot crescut.
De ce nu afiseaza bancomatele comisionul?, ne spune Romania Libera.
Clientii romani nu sunt instiintati direct cu privire la comisionul de retragere, spre deosebire de utilizatorii din alte tari. Bancile locale percep unele dintre cele mai mari comisioane din Europa pentru retragerile de numerar de la bancomat. In acelasi timp, Romania ocupa unul dintre ultimele locuri din regiune in ceea ce priveste utilizarea cardului direct la comercianti fiind astfel fruntasa in ceea ce priveste retragerile de la ATM-uri. In acest context, mai ales ca nivelul de educatie financiara al romanilor nu este unul tocmai de top, bancomatele locale ar putea fi tehnic adaptate incat sa afiseze comisioanele percepute pentru fiecare retragere in parte.
Comentarii articol (0)