- Statistica suspendarilor de activitate, pe judete, in perioada ianuarie – iulie 2010, comparativ cu aceeaºi perioada a anului precendent
- Statistica dizolvarilor voluntare, pe judete, in perioada ianuarie – iulie 2010, comparativ cu aceeaºi perioada a anului precendent
- Statistica radierilor voluntare, pe judete, in perioada ianuarie – iulie 2010, comparativ cu aceeaºi perioada a anului precendent
*) au fost cuprinse inclusiv un numar total de 116.426 radieri pentru neexercitarea dreptului de optiune in una din formele prevazute de OUG 44/2008 (sanctionata cu radierea din registrul comertului)
Numarul suspendarilor a crescut odata cu introducerea impozitului forfetar, in luna mai a anului trecut, firmele apeland la aceasta alternativa pentru a scapa de plata lui.
Impozitul minim variaza intre 2.200 de lei si 43.000 de lei, fiind determinat in functie de veniturile societatilor comerciale.
Potrivit normelor de aplicare, introduse prin Hotararea Guvernului nr. 488/2009, prevederile referitoare la impozitul minim nu se aplica societatilor in inactivitate temporara inscrisa in registrul comertului, conform prevederilor art. 237 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Pe de alta parte, premierul Emil Boc a promis ca din toamna acest impozit va fi eliminat. "Se elimina impozitul minim incepand cu aceasta toamna. Am apreciat si am spus demult ca acest impozit minim si-a produs efectul pe care l-am dorit si in aceasta toamna va fi eliminat", a declarat Boc.
Comentarii articol (13)