Avocatnet.ro va prezinta cele mai importante subiecte dezbatute astazi de presa:
Bancile spun ca dau credite, firmele se plang ca nu le primesc, titreaza
Capital.
Targul ofertelor pentru cofinantarea proiectelor europene a aratat gradul de interes al institutiilor financiare: din peste 30 de banci prezente in Romania, doar patru au raspuns „prezent“!
In schimb, evenimentul organizat saptamana trecuta in Capitala a reunit toate autoritatile de management care gestioneaza proiectele ce acceseaza finantarea nerambursabila, precum si institutiile pentru garantarea diverselor tipuri de credite. Cele peste 30 de miliarde de euro, cat reprezinta suma totala alocata Romaniei de la bugetul UE, in perioada 2007-2013, constituie o miza doar la nivel declarativ pentru autoritati.
De la
ZF.ro afla ca
400.000 de romani au ales serviciile medicale private.
Doar competitia intre medici, clinici, spitale si chiar case de asigurari va aduce calitate in sistemul medical din Romania.
Pornita de la zero in urma cu zece ani, piata serviciilor medicale private -adica incasarile clinicilor si spitalelor private - se ridica anual la 400 milioane de euro, adica circa 10% din cheltuielile totale de circa 4 miliarde de euro ale sistemului public de sanatate din Romania. Datele arata ca circa 400.000 de romani platesc un abonament la o clinica privata in acest moment, prin companie sau individual.
Dezvoltarea serviciilor medicale private nu va avea loc insa fara acceptarea competitiei dintre medici, clinici, spitale si chiar case de asigurari de sanatate, este concluzia evenimentului "Radiografia sistemului de sanatate.
ANL: Dupa cinci ani, chiriasii ar trebui sa elibereze locuintele, daca nu le cumpara, publica
Money.ro.
Directorul adjunct al Agentiei Nationale pentru Locuinte, Liviu Marchis, a afirmat luni, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Bistrita, ca locatarii blocurilor ANL ar trebui ca dupa cinci ani de la primirea locuintelor sa fie obligati sa le elibereze, daca nu doresc sa le cumpere.
Liviu Marchis a declarat, in cadrul conferintei organizate la sediul Primariei Bistrita, ca nu i se pare firesc ca aceia care au beneficiat de o locuinta ANL sa se considere "norocosii soartei", in timp ce numai la Bistrita sunt peste 2.000 de cereri in asteptare din partea tinerilor care nu au implinit inca 35 de ani.
Scandalul pe legea Educatiei intra in prelungiri in Senat, aflam de la
Adevarul.
Conducerea Senatului a retrimis la comisie raportul la legea Educatiei, urmand ca articolele adoptate de Opozitie sa fie reanalizate. Senatorii PSD si PNL din Comisia de invatamant eliminasera prevederile referitoare la predarea Istoriei si Geografiei in limba materna, una dintre principalele revendicari ale UDMR.
Textul a fost retrimis la Comisia de invatamant, care are termen pana astazi la pranz sa rediscute articolele adoptate in weekend, in lipsa reprezentantilor Puterii, care au ales sa nu raspunda convocarii.
Franks: Romania trebuie sa continuie reforma, chiar daca va avea de suferit, scrie
Jurnalul.
Seful FMI in Romania sustine ca reforma pensiilor si salariilor trebuie continuata, pentru ca Romania sa-si reia cresterea economica si sa iasa din criza.
Oficialul FMI a reamintit cu aceasta ocazie faptul ca Romania intentioneaza sa negocieze un nou acord "de precautie" cu Fondul.
Jeffrey Franks spune ca Romania are suficiente resurse pentru a depasi, in cateva luni, problemele financiare. Viitorul acord cu FMI va asigura, la nevoie, si resurse suplimentare. Negociatorul Fondului este de parere ca situatia s-a ameliorat deja in urma masurilor de austeritate.
Comentarii articol (0)