Estul se leapada de euro, cu exceptia Romaniei, relateaza Ziarul Financiar.
Tarile din Europa Centrala si de Est precum Cehia, Polonia sau Ungaria nu mai par dispuse sa adopte euro pana ce moneda unica europeana nu isi dovedeste viabilitatea. Discursul oficialilor de la Bucuresti este total diferit.
Premierul ceh Petr Necas sustine ca problemele cu care se confrunta moneda unica europeana pot prelungi existenta coroanei cehe atata timp cat acest lucru va fi benefic pentru economie, scrie Bloomberg.
Un mesaj similar a trimis si guvernatorul bancii centrale poloneze Marek Belka. El crede ca adoptarea euro trebuie facuta atunci cand Uniunea Europeana isi va ajusta institutiile economice si politice astfel incat sa fie capabila sa sustina o moneda unica stabila.
Deputatii dau astazi votul final pe Legea Pensiilor, anunta money.ro.
Legea Pensiilor este la un pas de votul final, care urmeaza sa fie dat astazi. Deputatii au adoptat, luni, articolul referitor la varsta de pensionare, in forma ceruta de Traian Basescu.
Daca legea intra in vigoare in varianta actuala, femeile ar urma sa iasa la pensie la 63 de ani, iar barbatii, la 65 de ani. Articolul respectiv a fost adoptat, in pofida argumentelor Opozitiei, care a sustinut ca femeile ar trebui sa iasa la pensie la 60 de ani.
Jurnalul National scrie despre Revolutia antibanci.
Azi este anuntat protestul international „Stop bancilor” prin care mai multi clienti nemultumiti de sistemul bancar din Europa au anuntat ca isi vor retrage economiile din conturi. Miscarea se autointituleaza „ce¬ta¬teneasca spontana” si a aparut initial in Franta, imediat dupa actiunile de protest fata de reformarea sistemului de pensii. S-a extins rapid prin intermediul retelelor de socializare de pe internet in Olanda, Germania si in majoritatea tarilor din Europa. In esenta, protestatarii cer ca pe 7 decembrie posesorii de carduri bancare sa retraga toti banii pe care ii au in banci. Ei spera, astfel, ca sistemul bancar, considerat inuman si antidemocratic, sa se prabuseasca, dar nu iau in calcul ce consecinte economico-financiare si, evident, sociale ar avea un asemenea gest.
Unul din sase patroni vrea sa faca angajari la primavara, informeaza Gandul.
Piata muncii din Romania da semne de stabilizare: 62% dintre patroni sustin ca vor sa pastreze numarul actual de locuri de munca iar 15% spun ca vor face noi angajari in primele trei luni ale anului viitor.
Romanii care isi cauta locuri de munca ar putea avea sanse mai mari la inceputul anului viitor in sectoare precum comertul, industria prelucratoare, finante si asigurari. In plus, specialistii sustin ca piata fortei de munca da semne de stabilizare avand in vedere ca 62% dintre patroni spun ca vor sa pastreze locurile de munca, potrivit studiului Manpower privind "Perspectivele angajarii de forta de munca".
Cum face statul autostrazi fara bani, aflati din Romania Libera.
Ministerul Transporturilor promite peste 240 de kilometri de autostrada in urmatorii doi ani. Planurile sunt insa optimiste.
Statul va definitiva in urmatorii doi ani, adica 2011-2012, 241 de kilometri de autostrada aflati acum in lucru, a promis zilele trecute ministrul Transporturilor, Anca Boagiu. Portiunile definitivate vor fi Suplacu de Barcau-Bors (64 km), varianta de ocolire Arad si Arad-Timisoara (impreuna au 44 km), Bucuresti-Moara Vlasiei-Ploiesti (61 km), Cernavoda-Constanta (50 km) si centura ocolire Constanta (22 km). In plus , anul viitor vor incepe lucrarile pe alti 286 de kilometri, mai precis pe restul tronsoanelor din coridorul IV Nadlac-Timisoara-Deva-Orastie-Sibiu-Pitesti-Bucuresti-Constanta, la care nu se lucreaza in prezent. Este exceptata aici portiunea Sibiu-Pitesti, pentru care Ministerul Transporturilor nu are la acest moment nici o solutie. Promisiunile facute de ministrul Boagiu au sanse mici sa fie respectate din doua motive.
Comentarii articol (8)