In medie, un roman economiseste anual 2.000 €. Cel mai putin din UE, titreaza Financiarul.
Statele europene stimuleaza constituirea depozitelor cu maturitati lungi prin reduceri de impozite. Romania a inregistrat anul trecut cel mai scazut nivel de economisire din Uniunea Europeana, de numai 2.000 de euro. Economistul-sef al BCR considera ca aceasta situatie nu se justifica doar din considerentul nivelului de trai redus. Cele doua motive principale ar fi consumul excesiv din anii anteriori crizei, care i-a indatorat excesiv pe romani, si gradul scazut de cultura financiar-bancara.
Mall-urile, sufocate de datorii, scrie Jurnalul National.
Majoritatea proprietarilor de mall-uri se lupta din greu sa-si plateasca datoriile din ce in ce mai mari pe care le au catre banci si alti furnizori. In tara, 25 dintre cele mai importante mall-uri totalizau datorii de aproape 1,5 miliarde de euro, la nivelul anului 2009, conform raportarilor din bi-lanturile contabile postate pe site-ul Ministerului de Finante.
Lucrurile nu au mers mai bine nici in 2010, insa deocamdata firmele nu au depus bi¬lan-turile contabile pentru a vedea cat de mult s-a deteriorat starea lor financiara in 2010.
Aflati din Capital Cui ii e frica de noul Cod al muncii.
Reforma legislatiei muncii risca sa fie golita de sens daca Guvernul isi va asuma raspunderea pentru Codul muncii, asa cum a anuntat premierul, in varianta care elimina modificarile privind contractele colective de munca.
Din cauza disensiunilor cu sindicatele, Guvernul a decis sa isi asume raspunderea pe Codul muncii. Data nu a fost anuntata, dar liderii sindicali ameninta cu proteste, fiind nemultumiti de propunerile privind timpul de lucru, conditiile contractelor cu durata determinata si criteriile de concediere. Intr-un interviu acordat Capital, avocatele Anca Grigorescu si Cristina Randjak, participante din partea Camerei de Comert Americane (AmCham) la dezbaterile pe marginea Codului muncii, afirma ca legislatia actuala este anacronica si protectionista, iar modificarea Codului muncii este insuficienta. Ar trebui imbunatatita si legislatia contractelor colective de munca.
Cat va costa benzina daca explodeaza pretul petrolului, informeaza Romania Libera.
Cresterea pretului benzinei la pompa la 6 lei pentru un litru este posibila doar in conditiile in care cotatia petrolului ar depasi recordul de 147 dolari/baril.
Situatiile tensionate aparute in Orientul Mijlociu si nordul Africii ii determina pe analisti sa descrie scenarii ingrijoratoare privind evolutia exploziva a preturilor la combustibili in perioada urmatoare. Petrolul Brent, relevant pentru piata europeana, se vinde cu 112 dolari barilul, dupa ce se apropiase de 120 saptamana trecuta.
Antreprenorilor romani le-a suierat glontul pe la ureche anul trecut, relateaza Ziarul Financiar.
Unii antreprenori rasufla usurati, au scapat de criza. Altii fac liste cu creditorii si nu stiu cum sa-si plateasca datoriile.
Omul de afaceri Nicolae Palfi, care detine 31% din actiunile grupului din industria bauturilor Romaqua, afirma ca multi dintre jucatorii mari din economie au vazut cum le-a suierat glontul pe la ureche anul trecut, perioada pe care o califica drept "foarte grea".
Comentarii articol (4)