Echipa CITR este alcatuita din 80 de profesionisti, preponderent din domeniul juridic si economic, dar si din domenii conexe.
Investitiile CITR in 2010 au fost de 450.000 euro, 3 filiale noi devenind complet operationale pe parcursului anului trecut - Bucuresti, Timis si Brasov. in 2011, CITR si-a propuns sa continue politica de extindere teritoriala, investind in acelasi ritm in infrastructura societatii si in resursele umane.
De asemenea, incepand cu finele anului 2009, Casa de Insolventa Transilvania a realizat un parteneriatul strategic cu societatea profesionala NNDKP (Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen) care vizeaza consolidarea serviciilor oferite de cele doua societati in sectorul restructurarilor si insolventei.
Astfel, CITR a preluat in 2010 circa 90 de proceduri din care 75% vor intra in procedura de reorganizare. 18 proceduri se afla deja in perioada de reorganizare niciun plan propus de catre CITR nefiind respins.
In ceea ce priveste evolutia companiei, CITR estimeaza o crestere de 2 ori a afacerilor administrate in urmatorii 2 ani.
“Ne bucuram sa vedem ca parte din strategiile de redresare adoptate in premiera impreuna cu managementul companiilor pe care le administram, sunt acum aplicate pe scara larga, devenind solutii preferate de salvare a unor companii cu potential, dar afectate de criza. O astfel de solutie este conversia datoriilor bancare in actiuni, solutie discutata in prezent la nivel national,” a declarat Radu Lotrean, Managing Partner CITR.
La nivel national, ponderea societatilor comerciale redate circuitului economic in urma finalizarii unei reorganizari judiciare a fost de sub 5%. Pe viitor, potrivit specialistulor CITR, acest procent se va imbunatatii ca urmare a cresterii numarului de proceduri de reorganizare in derulare precum si ca urmare a culturalizarii debitorilor si creditorilor in sfera insolventei.
Spre exemplu, pozitia bancilor s-a schimbat semnificativ in ultima perioada, fiind parteneri activi in gestiunea si identificarea de solutii, constatand probabil ca insolventa este o solutie viabila in actuala conjunctura economica.
Avantajele generale ale procedurii reorganizarii fata de procedura falimentului:
Mentinerea locurilor de munca;
Maximizarea sumelor distribuibile catre creditori;
Mentinerea unei entitati in circuitul economic cu avantaje pentru furnizorii si clientii acesteia;
Mentinerea unui contribuabil la bugetul de stat si la bugetele locale;
Pastrarea / cresterea valorii activului – ca un activ cald, in functionare (in comparatie cu situatia falimentului, in care valoarea activelor este mult diminuata).
CITR a gestionat pana in prezent un numar aproximativ de 500 de dosare de insolventa sau lichidare voluntara, la nivelul intregii tari. Casa de Insolventa Transilvania coordoneaza in prezent proceduri pentru societati care activeaza intr-o gama larga de domenii: real-estate, retail, constructii, productie industriala, servicii, etc., remarcandu-se in ultimul an o crestere a debitorilor din domeniul imobiliar si retail.
Comentarii articol (1)