ACCES GRATUIT
KPMG: Guvernul va juca rolul principal in integrarea serviciilor de sanatate in urmatorii cinci ani
Tarile din intreaga lume, indiferent de nivelul de dezvoltare economica, impartasesc parerea aproape unanima ca se pot realiza pasi uriasi in integrarea serviciilor medicale in urmatorii cinci ani, in contextul in care guvernele nationale vor prelua conducerea in coordonarea acestor eforturi, reiese dintr-un studiu realizat de KPMG International.
Articolul continuă mai jos
Potrivit KPMG, spirala costurilor si demografia in schimbare – in special populatia imbatranita la nivel global – reprezinta principalii catalizatori care stimuleaza integrarea, desi influenta acestora este diferita in tarile dezvoltate fata de tarile in curs de dezvoltare. Integrarea , care in prezent se aplica in mod neuniform in majoritatea tarilor, este considerata de multi sustinatori ai sai ca un mijloc eficient din perspectiva costurilor, care incurajeaza un concept emergent in domeniul sanatatii conform caruia un program complet de servicii de sanatate care abordeaza intregul spectru al nevoilor populatiei pe masura ce aceasta avanseaza in varsta, ar deveni ceva obisnuit.
“Daca este corespunzator gestionata, integrarea serviciilor medicale ar putea conduce la o populatie mai sanatoasa si o economisire a banilor,” a spus
Dr. Mark Britnell, coordonator global al serviciilor de consultanta din domeniul sanatatii si partener la KPMG din Marea Britanie. “S-a constatat ca aceasta integrare a avut drept rezultat reducerea numarului de spitalizari si prevenirea intreruperii serviciilor.”
“O coordonare robusta la nivel national poate contribui la reconcilierea obiectivelor si prioritatilor diferite pe care le urmaresc oamenii si organizatiile implicate in furnizarea serviciilor medicale” a spus Dr. Britnell.
“Sistemul de sanatate din Romania se confrunta cu multe provocari, in conditiile in care Guvernul trebuie sa faca fata unor mari datorii si unui serios deficit bugetar, dar in acelasi timp si unor probleme cronice acumulate din trecut. Nevoia de a se pregati in vederea unor viitoare cheltuieli pentru a gestiona schimbarile demografice, de a asigura o mai buna calitate si eficienta si de a realiza investitiile necesare in infrastructura sistemului de sanatate, toate acestea contribuie la cresterea provocarilor fiscale care devin critice", apreciaza
Daniela Nemoianu, Partener Executiv, Coordonator pentru Sectorul Public & Infrastructura in cadrul KPMG in Romania.
In opinia acesteia, un element cheie al unei bune performante in sistemul medical pare a fi abilitatea individuala sau organizationala de asociere – cu investitori privati, pacienti, clinicieni, organizatii de asistenta sociala sau firme de asigurari. In cazurile in care KPMG a acordat consultanta, capacitatea de a analiza in mod holistic nevoile unei persoane si de a asigura finantare si sprijin din fonduri puse in comun a redus birocratia inutila si a eficientizat procesul de acordare a ingrijirii medicale, personalizandu-l si crescandu-i eficienta. in mod similar, parteneriatele public-private au inregistrat rezultate impresionante, impartind riscurile legate de plata efectuata in functie de numarul pacientilor inscrisi pe liste si integrand serviciile medicale.
"O crestere spectaculoasa a eficientei pare sa aiba loc acolo unde o singura organizatie si un personal medical dedicat isi asuma responsabilitatea pentru intregul lant al valorii care, cu ajutorul tehnologiei informationale, stratifica nevoile pacientilor si isi concentreaza atentia si eforturile asupra celor mai riscante”, considera Nemoianu.
Citește mai mult despre
kpmg
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (2)