ACCES GRATUIT
KPMG: Departamentele juridce din companii nu sunt pregatite pentru gestionarea unui volum mare de date electronice
Politicile si procesele de gestionare a datelor sunt neclare si disfunctionale, astfel incat opinia generala este ca departamentele juridice ale societatilor nu sunt pregatite sa gestioneze datele electronice diverse in scopul folosirii acestora in litigii sau pentru asigurarea conformitatii cu cerintele legale, arata un sondaj, realizat recent de KPMG, la nivel global.
Articolul continuă mai jos
Volumul tot mai mare de date constituie o problema deja bine documentata la nivel global pentru companii, care include si stocarea, securitatea si transferul informatiilor digitale, precum si modul de a obtine informatii si valoare din asemenea date electronice.
Studiul KPMG a avut drept scop sa stabileasca, pornind de la opiniile unora dintre cei mai cunoscuti avocati din multe dintre cele mai mari corporatii din lume, cat de pregatite sunt organizatiile lor pentru a gestiona datele in scop juridic, ce sincronizare exista cu departamentele IT si de Audit Intern si ce masuri intreprind pentru a-si imbunatati eficienta in acest domeniu.
„Nu exista un anumit punct de la care sa se inceapa eficientizarea capacitatii de raspuns a unui departament juridic – acesta trebuie sa devina un proces continuu de anticipare a riscurilor si de diagnosticare a problemelor juridice care pot impacta asupra unei societati. Chiar daca momentul crizei finaciare face dificila alocarea unor fonduri pentru implementarea unor solutii radicale complete in acest domeniu, noi am identificat o serie de actiuni rapide care, din experienta proprie si a derularii unor proiecte complexe in beneficiul unora dintre clientii nostri – corporatii mari care opereaza in Romania, s-au dovedit a avea succes garantat intr-o organizatie pentru a valoriza rolul activ al departamentului juridic”,a explicat Daniela Nemoianu, partner la Nemoianu Attorneys at Law, firma asociata societatii KPMG Romania.
Studiul a aratat ca exista neconcordante semnificative intre perceptia la un nivel ridicat a unei capacitati generale de a raspunde eficient si cu promptitudine si problemele considerabile de ordin practic, demonstrand o lipsa de intelegere a conceptului de pregatire sau disponibilitatea de a accepta existenta unor probleme in absenta unor solutii evidente. In aceeasi masura, numerosi respundenti au fost de parere ca politicile si procesele de gestionare a datelor sunt neclare si disfunctionale.
Studiul a mai aratat ca in timp ce nivelele percepute de pregatire par a fi foarte ridicate pentru anumite domenii, ca de exemplu cele legate de dreptul muncii/personal angajat (un procent de 75% indicand nivele ridicate de pregatire), sunt mai scazute pentru altele, ca de exemplu in domeniul concurentei / antitrust / protectia datelor personale (un procent de 62% indicand nivele ridicate de pregatire);
Despre KPMG:
KPMG este reteaua globala de firme de servicii profesionale care furnizeaza servicii de audit, consultanta fiscala si in domeniul afacerilor. Ne desfasuram activitatea in 144 de tari si avem 137.000 de angajati in firmele membre din intreaga lume
Citește mai mult despre
kpmg
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)