Dunarea poate deveni autostrada europeana, anunta Adevarul.
Calea navigabila va fi imbunatatita, iar pe traseele vapoarelor vor fi instalate sisteme de semnalizare. Strategia pentru regiunea Dunarii a intrat in linie dreapta si prevede pentru Romania dezvoltarea unor proiecte de peste trei miliarde de euro.
Dunarea va fi transformata dintr-o bariera naturala intr-o autostrada care va crea oportunitati de afaceri pentru mai mult de 100 de milioane de locuitori, au aratat ieri oficialitatile prezente la conferinta de lansare a implementarii Strategiei UE pentru regiunea Dunarii, desfasurata la Tulcea.
Un an de la majorarea TVA: Veniturile la buget au crescut, economia s-a prabusit, titreaza Financiarul.
Majorarea impozitului pe consum, de la 19% la 24%, a condus la intarzierea iesirii din recesiune a economiei romanesti. Anul trecut, aproape toate bunurile si serviciile s-au scumpit, cele mai afectate fiind alimentele si combustibilii.
Astazi se implineste un an de cand Taxa pe Valoarea Adaugata (TVA) a fost majorata cu cinci puncte procentuale, de la 19% la 24%, masura ale carei efecte negative inca se resimt in economie si care, probabil, vor persista pe termen mediu.
Capital scrie despre Primul oras din Romania care ar putea ramane fara transport in comun.
Activitatea de transport in comun in municipiul Giurgiu este in pericol de a se desfiinta din cauza lipsei de rentabilitate, motiv pentru care consilierii locali municipali au analizat joi, in cadrul sedintei ordinare a Consiliului Local Municipal( CLM), posibilitatile de rentabilizare a societatii locale de transport in comun.
Isarescu ii avertizeaza pe bancheri ca va urma o lume plina de restrictii si reguli, relateaza Ziarul Financiar.
Perioada de acordare usoara a creditelor va deveni o amintire, iar macroprudentialitatea va deveni o alternativa la reintroducerea controlului capitalului.
Guvernatorul BNR Mugur Isarescu, i-a avertizat ieri pe bancheri, pentru prima data public, ca va urma o perioada lunga de restrictii in ceea ce priveste activitatea bancara, respectiv creditarea si vor aparea reguli mai dure ca rezultat al crizei financiare.
Salarii de mii de euro pentru directorii de la stat, informeaza Romania Libera.
Actualii executivii din companiile de stat vor fi schimbati de la 1 ianuarie 2012. Recrutarea noilor manageri incepe din august.
Pentru a recruta si angaja noi manageri si directori in intreprinderile de stat, potrivit prevederilor scrisorii de intentie cu Fondul Monetar International, guvernantii vor trebui sa modifice legislatia. Mai precis Ordonanta de Urgenta nr. 3 din 2011, ce stabileste anumite „plafoane privind indemnizatiilor conducatorilor de unitati de stat”. Nu de alta, dar remunerarea managerilor care vor fi recrutati si adusi la conducerea companiilor de stat se face in functie de cifra de afaceri a companiei.
Comentarii articol (0)