Bate vant de criza dinspre UE. Cum sa-ti protejezi banii in perioada urmatoare, titreaza Evenimentul Zilei.
Vestile din Europa nu sunt printre cele mai bune: problema datoriei Greciei nu s-a rezolvat, Italia incepe sa aiba probleme, agentiile de rating retrogradeaza state din zona euro. In afara de un moment de depreciere a leului, deocamdata, Romania pare sa fie ferita de alte efecte negative. Insa nu stim ce va urma. Ce e de facut?
EVZ va prezinta opt reguli de care este indicat sa tineti cont in perioada care urmeaza, pentru a evita eventuale probleme financiare in viitor, recomandate de analistii financiari.
Subventiile pentru energia verde cresc din septembrie si scumpesc curentul, anunta Adevarul.
Noua legislatie care acorda mai multe stimulente producatorilor de energie regenerabila ar putea fi aplicata de la 1 septembrie, moment in care pretul final al electricitatii va creste cu circa 4%. Furnizorii de energie vor fi obligati sa precizeze in factura cat plateste fiecare consumator pentru a sustine energia verde.
Comisia Europeana a aprobat, in urma cu doua zile, schema de certificate verzi prin care va fi sustinuta productia de energie din surse regenerabile.
Aflati din Capital Cum arata autostrada care ne va lega de Germania.
Mai e putin timp si vom merge pe autostrada Arad - Timisoara. Cel putin, asa spune ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, care va vizita maine din nou santierul celei mai asteptate lucrari de infrastructura din Romania la ora actuala.
Pentru ca cei mai aproape de santierul autostrazii sunt romanii care locuiesc in zona Aradului si a Timisoarei, am intrat din nou pe forumul specializat skyscrapercity.com, unde un aradean pasionat de infrastructura a publicat cele mai noi fotografii de pe tronsonul de autostrada, despre care autoritatile spun ca este finalizat in proportie de 70%.
Romania a dat UE 4,5 miliarde de euro si a luat inapoi 600 de milioane de euro, relateaza Ziarul Financiar.
Boc a taiat salariile la Bucuresti, dar sponsorizeaza economiile Germaniei si Frantei pentru ca nu atrage fondurile europene Romania a platit drept contributie obligatorie la bugetul Uniunii Europene de la integrare pana in prezent peste 4 mld. euro si a luat inapoi mai nimic.
Castigul bugetar din taierea salariilor cu 25% si majorarea TVA cu cinci procente este in buna parte inghitit, practic, de o contributie pe care administratia nu este capabila sa o echilibreze prin atragerea celor 20 mld. euro fonduri structurale (si alte peste 10 mld. euro pentru agricultura si dezvoltare rurala) pe care UE le-a pus deoparte pentru Romania. Ceea ce ar trebui sa fie un avantaj enorm pentru dezvoltare (apartenenta la UE) devine un handicap.
Care sunt singurele doua judete din Romania care au avut crestere economica in timp ce tot restul tarii era in recesiune, informeaza gandul.info.
In 2009 si 2010 economia romaneasca s-a prabusit, mai intai cu 7,1% din PIB apoi cu 1,3% din PIB. Desi taierea salariilor s-au deprecierea lor din cauza inflatiei precum si somajul au afectat toate judetele din Romania, statistic, nu toata tara a fost in recesiune.
In perioada 2009 - 2010 judetele Arges si Cluj au fost singurele din Romania care au avut crestere economica, respectiv apreciere reala a PIB, in ambii ani in care economia nationala s-a prabusit, conform datelor Comisiei Nationale de Prognoza (CNP).
Comentarii articol (1)