Paradoxul TVA: primii care contribuie sunt ultimii care primesc, scrie dailybusiness.ro.
Incasarile din TVA in anul 2011 au crescut cu aproape 8 miliarde de lei fata de anul precedent, in timp ce cotele defalcate din taxa pe valoare adaugata (sumele care se intorc la judetele "platitoare") au scazut cu aproape doua miliarde de lei. Pe de alta parte, cele mai importante companii care platesc TVA sunt cele din domeniul energetic.
"Beneficiile" asigurarii de credit: si executat, si cu banii luati, informeaza capital.ro.
Zeci de mii de romani asigurati contra riscului de neplata a creditului platesc prima anuala fara a avea niciun drept. Nici macar pe acela de a sesiza abuzurile bancii sau ale asiguratorului. Bancile au fost obligate sa platesca pana acum despagubiri totale de peste 800 de milioane de euro clientilor care nu au putut beneficia de protectia asigurarii de credit pe care o achizitionasera.
Money.ro: 2012 poate fi anul cel mai important din istoria recenta a Bursei. Va profita BVB de oportunitatile ce se ivesc deja?
Privatizarile partiale ale companiilor de stat si improspatarea conducerii Bursei sunt elementele sub care piata de capital s ar putea desprinde, in 2012, de la coada clasamentului din regiune, cel putin la capitolul IPO. Sau, ar putea juca la nesfarsit, rolul Cenusaresei.
Mark Zuckerberg il depaseste pe Carlos Slim si devine cel mai bogat om de pe planeta, titreaza capital.ro.
Mark Zuckerberg este deja un om bogat. Cel mai recent calcul al bogatilor lumii, realizat de revista Forbes, plaseaza averea neta a fondatorului Facebook la 13,5 mld. dolari in 2011, pozitionandu-l pe locul 52 in lume.
Capital.ro: Cum vrea Romania sa deblocheze despagubirile? Le limiteaza.
Circa 130.000 de dosare nu au inca o solutie de despagubire a fostilor proprietari. Indiferent de varianta aleasa, valoarea viitoarelor despagubiri ar putea fi limitata prin lege. Romania pare sa fie tara care a devenit victima bunelor sale intentii privind despagubirile.
Euriborul a atins cel mai redus nivel din ultimele 12 luni. De ce bancile nu ieftinesc creditele in euro?, titreaza zf.ro.
Euribor, dobanda la care bancile se imprumuta in euro de pe piata interbancara, a atins minimul ultimelor 12 luni datorita lichiditatilor masive pe care Banca Centrala Europeana (BCE) le pune la dispozitia bancilor pentru a preveni o criza in sistemul financiar. Cu toate acestea, in Romania tendinta este ca imprumuturile in euro sa se scumpeasca.
Comentarii articol (1)