- optiunea generala
- optiunea jurnalism
- stagii de traducere.
"Este important sa subliniati toate calitatile unice pe care le aveti. Avand studii de actorie, experienta in consultanta in domeniul branzei artizanale si un masterat in traducere pe limba irlandeza, nu as fi visat niciodata ca vor fi acceptata in programul de stagii", spune irlandeza Lucy Moylan, stagiara la Parlamentarium, centrul de vizitatori al Parlamentului European.
Mii de candidati in fiecare an
In fiecare an, Parlamentul European primeste aproximativ 7.000 de candidaturi. 8% dintre candidati trec de faza de selectie - inclusiv candidaturile din afara UE. Stagiile dureaza in general cinci luni.
Stagiarii remunerati primesc aproximativ 1.200 de euro pe luna. Fiecare stagiar trebuie sa isi gaseasca o locuinta si sa acopere cheltuielile acesteia.
Program special pentru persoanele cu handicap
Din 2006, Parlamentul European are un program special pentru persoanele cu handicap. Parlamentul se ocupa de aranjamentele necesare la locul de munca, dar ofera si informatii privind locuintele accesibile, transport si asistenta necesara.
"Din pacate, in sectorul privat, persoanele cu handicap nu sunt la fel de bine primite ca la Parlamentul European. Sper sincer ca in viitorul apropiat exemplul Parlamentului va fi urmat de cat mai multe companii", a explicat stagiara Silvia Cipriani.
Pe de alta parte, Chiara Arnone a precizat ca stagiul la Parlamentul European a ajutat-o mult in cariera profesionala. "Un stagiu la Parlament este recunoscut peste tot si demonstreaza ca esti o persoana cu spirit deschis, cu capacitate de adaptare si bune deprinderi relationale".
Afla toate detaliile despre cum poti aplica pentru un stagiu la PE aici.
Sursa: Parlamentul European
Comentarii articol (2)