FMI: orasele pot intra in faliment, persoanele nu, titreaza adevarul.ro.
Oficialii de la Bucuresti negociaza cum se pot proteja municipalitatile fata de creditori, dar cer Bancii Nationale sa nu reglementeze falimentul personal. Una dintre temele care vor starni controverse in administratia locala si centrala, abordata de Guvern in ultimele negocieri cu Fondul Monetar International (FMI), este posibilitatea ca orasele sa intre in faliment, ca si firmele, pentru a se proteja de creditori. Tehnic vorbind, exista posibilitatea ca si persoanele particulare sa intre in faliment, dar reglementarea acestei variante a fost lasata pentru negocierile ulterioare, pentru a se evita „hazardul moral", reiese din proiectul scrisorii convenite de Guvern cu FMI, citat pe larg de hotnews.ro.
Capital.ro: Ne pregatim pentru cea mai ieftina autostrada din Romania.
In timp ce Oprescu ne pregateste sa construim cea mai scumpa autostrada din Romania, cu mai mult de 100 de milioane de euro pe km, o companie din constructii i-a propus guvernului cel mai mic pret pe km pentru o autostrada de la noi. Mai precis, este vorba despre lotul al doilea de pe Timisoara-Lugoj, care a primit o oferta din partea Constructora San Jose SA un pret pe km care, daca licitatia va fi atribuita si nu vor exista contracte aditionale, poate intra in scurta istorie a autostrazilor din Romania ca fiind cel mai mic pret pe km, in conditiile in care avem autostrazi pentru care am platit si 16 milioane de euro pe km.
Or fi bulgarii mai prosti? De ce ei fug de euro, iar noi nu, informeaza dailybusiness.ro.
Romania trebuie sa isi faca o prioritate din indeplinirea conditiilor de intrare in zona euro in 2015, a declarat, luni, presedintele Traian Basescu, la reuniunea cu ambasadorii. In timp ce noi vrem cu tot dinadinsul sa trecem la euro, bulgarii au anuntat, tot luni, ca renunta pe termen nelimitat la acest obiectiv. Trebuie sa facem o prioritate din indeplinirea conditiilor de intrare in zona euro. Nu vom putea rezista intr-o pozitie tranzitorie la nesfarsit, a declarat Basescu, la intalnirea cu diplomatii romani.
Cum rateaza Romania un plus de 3,8% la cresterea PIB, relateaza romanialibera.ro.
Un raport al Senatului francez vorbeste de persistenta practicilor „frauduloase" in absorbtia fondurilor UE. In pofida unei rate extrem de reduse a absorbtiei banilor, Ministerul Afacerilor Europene cere Comisiei Europene pentru 2014-2020 chiar mai multi bani decat pentru actualul exercitiu. Lipsita de experienta si de capacitati administrative si judiciare, cu o persistenta a practicilor frauduloase la atragerea fondurilor UE, incapabila sa foloseasca banii pentru cresterea sa economica. Asa este descrisa Romania, alaturi de Bulgaria, intr-un raport recent al Comisiei de Afaceri Externe a Senatului francez, aparut luni pe site-ul de internet Euractiv.ro.
Era alimentelor ieftine ar putea ajunge curand la sfarsit, scrie zf.ro.
Scumpirile cauzate de recoltele sarace si de cererea tot mai mare reprezinta momentul potrivit pentru ca Occidentul sa reevalueze avantajele utilizarii biocombustibililor, scrie The Guardian. Daca ultimul deceniu a marcat disparitia petrolului ieftin, ingredientul magic al cresterii economice mondiale dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, cresterea preturilor porumbului, graului si a boabelor de soia din aceasta vara, a treia in ultimii cinci ani, indica sfarsitul erei alimentelor ieftine.
Comentarii articol (0)