Isarescu: Inevitabil, vom intra in uniunea bancara, titreaza adevarul.ro.
Uniunea bancara este un proiect european in baza caruia pietele financiare din statele membre vor fi supravegheate de o institutie unica. Romania si celelalte tari dinafara zonei euro vor intra in uniunea bancara, dar fara a avea drept de opinie sau de vot, lucru care nemultumeste guvernele tarilor vizate. Statutul Romaniei in viitoarea uniune a fost discutat ieri de Consiliul de Administratie al Bancii Nationale, care a ajuns la concluzia ca aderarea noastra va fi inevitabila, iar procesul este mai accelerat decat se asteptau economistii.
Stilul egoist si defensiv de leadership al managerilor romani ingreuneaza avansul calitatii in servicii, scrie capital.ro.
Stilul de conducere al managementului companiilor din Romania produce o cultura defensiva, care inhiba initiativa, creativitatea si orientarea spre colaborare si clienti, arata Cercetarea Nationala despre Cultura Organizatiilor, realizata de Human Synergistics Romania. Studiul a regasit printre 90% dintre manageri o cultura competitiva, dar care stimuleaza castigul personal si imaginea superioritatii.
Oltchim, viziunea esecului: De ce nu trebuie sa grabim privatizarea unui "cartof fierbinte", arata dailybusiness.ro.
Privatizarea din pripa a Oltchim, o companie care are 700 milioane de euro datorii, este din start sortita esecului. Oricine ar prelua-o, s-ar trezi cu obligatia de a plati intr-un timp mai lung sau mai scurt aceasta suma. Asadar, de unde pana unde acest film care se deruleaza de o saptamana in paralel cu realitatea? Nicio societate mare, cu datorii foarte mari, nu poate fi privatizata, spune Arin Stanescu, presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania (UNPIR), referindu-se in mod special la Oltchim.
Ce construiesc in Romania miliardarii lumii, se intreaba evz.ro.
Bogatii lumii au pariat pe piata imobiliara de la noi peste 1,5 miliarde euro in ultimii ani. Familia Rockefeller si patronul Ikea sunt printre investitori. Printre cei mai bogati oameni din lume care au investitii imobiliare in Romania se numara Gerald Cavendish Grosvenor, al saselea duce de Westminster si Ingvar Kamprad, proprietarul IKEA. Revista Capital a realizat o lista cu cei mai mari zece miliardari ai lumii care au afaceri imobiliare in Romania. Proiectele pe care si-au propus sa le construiasca investitorii au o valoare de noua miliarde de euro. Criza a facut ca doar cateva sa fie definitivate.
Jurnalul.ro: Rata bancara vs chirie.
Aceasta problema a finantarii locuirii – rata bancara versus chirie - tinde sa devina la fel de nerezolvabila ca si dilema privind intaietatea oului sau a gainii. In discutia dintre adeptii inchirierilor si cei ai cumpararii, fiecare tabara aduce in sprijinul sau ratiuni de ordin economic sau psihologic. Totusi, in esenta, dincolo de calculele reci, decizia de cumparare a uneicase este una emotionala, dictata in mai mare masura de traditia istorica decat de argumentul costului comparativ.
Topul celor mai profitabile 300 de companii locale, scrie zf.ro.
Cele mai profitabile 300 de companii din Romania au avut anul trecut un profit cumulat de 5,86 miliarde de euro, potrivit datelor centralizate de ZF pe baza informatiilor de la Registrul Comertului. Petrolul si gazele, energia, telecomunicatiile, productia de componente auto sau retailul au fost doar cateva dintre sectoarele in care companiile au inregistrat cele mai mari profituri. Doar 19 companii- dintre care doua de stat - au avut profituri nete de peste 50 de milioane de euro anul trecut, iar dintre acestea, sapte au depasit un profit de 100 de milioane de euro.
Micii producatori se feresc de banci, relateaza romanialibera.ro.
Numai 21% din intreprinderile mici si mijlocii (IMM-urile) din romanesti apeleaza, la ora actuala, la credite bancare, restul firmelor preferand sa utilizeze in procesul de desfasurare a activitatii resurse proprii sau alte tipuri de resurse. "Din pacate, in acest moment, numai 21% din intreprinderile mici si mijlocii (IMM-urile) romanesti apeleaza la credite bancare, restul firmelor axandu-se pe utilizarea resurselor proprii sau a altor tipuri de resurse. In perioada actuala, patronii prefera sa actioneze decat sa caute solutii, iar aici intervine rolul bancilor si al fondurilor de garantare si de contragarantare, pentru a incuraja micii intreprinzatori sa apeleze la credite bancare", spune Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, citat de Agerpres.
Comentarii articol (0)