Cine ii mai convinge pe bancheri sa investeasca in imobiliare: topul finantarilor, titreaza adevarul.ro.
Care este provocarea anului in imobiliare? Orice dezvoltator va raspunde la aceasta intrebarea foarte scurt si la obiect: finantarea bancara. Nu mai este deloc usor sa castigi increderea bancilor, insa cateva proiecte mari i-au facut pe bancheri sa scoata zeci de milioane euro de la „saltea". Ce fel de investitii ii conving pe bancheri?
Capital.ro: Cat de sigura este asigurarea ta contra dezastrelor?
Un cutremur de talia celui din 1977 ar genera pagube de miliarde de euro. Oare sunt pregatite societatile de asigurare din Romania sa-si despagubeasca clientii in cazul producerii unui dezastru? La finele lunii iunie, cele mai importante 15 companii de asigurari din Romania aveau in portofoliu aproximativ cinci milioane de polite de incendiu si calamitati naturale. Asta inseamna ca, in cazul in care locuinta le este distrusa in urma unei calamitati, cinci milioane de romani se asteapta sa fie despagubiti de societatile de asigurare.
Supraveghetor unic pentru toate bancile Europei. Ce va fi in Romania, se intreaba dailybusiness.ro.
Liderii europeni au decis ca bancile europene sa fie supravegheate printr-un mecanism unic, care va fi introdus gradual de anul viitor. Si Romania va putea adera la acest sistem. DailyBusiness.ro a chestionat bancherii locali pentru a vedea cum va fi influentata piata bancara.
Studii la privat sau la stat? Piata scolilor si gradinitelor private, un business anual de jumatate de miliard de euro, scrie zf.ro.
Cele aproape 400 de scoli private din Romania formeaza un business anual de peste jumatate de miliard de euro, bani care provin din taxele de scolarizare platite de parintii celor 47.700 de prescolari si elevi care invata in scolile private locale. Sistemul de invatamant de stat pierde tot mai mult teren in fata celui privat, pentru ca nu reuseste sa tina pasul in materie de dotari, tehnologie, programa, dar si de pregatire a profesorilor.
Criza a taiat o treime din piata de constructii, informeaza jurnalul.ro.
Vanzarea materialelor de constructii a scazut la 3,2 miliarde de euro, in acest an. Valoarea pietei materialelor de constructii va ajunge, pana la finalul anului 2012, la 3,2 miliarde de euro. Cifra este mai mica cu o treime fata de valoarea din anul 2008 cand vanzarile producatorilor de materiale de constructii au atins un maxim de 4,5-5 miliarde de euro. In acest an vanzarile au fost chiar mai mici decat arata datele statistice pentru ca in valoarea pietei intra sI o majorare de 5% a preturilor.
Economia, nota mica, dar de trecere, relateaza romanialibera.ro.
O economie diversificata cu un bun potential de crestere, cu nivel scazut al datoriei publice, dar cu un sector de stat nereformat, cu dependenta excesiva de zona euro si cu politicieni ce au o slabiciune fata de scandaluri, acesta este portretul creionat de Moody's Romaniei in ultimul raport al agentiei de rating. Raportul nu este unul rau pentru una dintre cele mai sarace tari ale UE, blocata in ultimii ani in criza economica, dar si intr-o alta politica, interpreteaza ziaristii de la Financial Times ultimul raport de tara elaborat de agentia Moody's.
Comentarii articol (0)