Economia Romaniei a scazut cu 0,5% in trimestrul al treilea. Ce a tras PIB-ul in jos, se intreaba adevarul.ro.
Seceta din aceasta vara a afectat direct economia romaneasca, astfel ca Produsul Intern Brut (PIB) a scazut cu 0,5% in trimestrul al treilea fata de cel precedent, potrivit estimarilor de tip „semnal“ publicate de Institutul National de Statistica. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, scaderea economica este si mai mare, de 0,6% pe serie bruta, respectiv 0,8% pe serie ajustata sezonier. In primele noua luni ale anului, economia Romaniei a crescut cu 0,2% fata de aceeasi perioada din 2011.
Un proiect de modificare a Legii Audiovizualului starneste nemultumiri in piata media. Afla ce s-ar putea schimba, titreaza capital.ro.
Modificarile propuse in ordonanta de urgenta care modifica Legea audiovizualului, nr 504/2002, limiteaza puterea de negociere a agentiilor de media in relatia cu radiodifuzorii. Potrivit Uniunii Agentiilor de Publicitate din Romania (UAPR), o astfel de modificare ar favoriza monopolul radiodifuzorilor asupra spatiului publicitar propriu. UAPR respinge propunerea de a introduce in Legea audiovizualului articolul 29, din cauza efectelor negative pe care le va genera asupra competitiei pe piata serviciilor media audiovizuale, in contradictie cu obiectivul declarat al propunerii de act normativ.
Ce cheltuieli ar taia romanii pentru a-si plati datoriile, informeaza dailybusiness.ro.
Un roman din trei recunoaste ca bugetul personal s-a inrautatit anul acesta, deoarece a avut mari intarzieri la plata datoriilor. Vezi care sunt principalele cheltuieli pe care le taie romanii de pe liste pentru a scapa de datorii. Pentru a-si acoperi datoriile, cele mai multe persoane (33,5%) au declarat ca ar fi dispuse sa renunte mai degraba la cheltuielile dedicate placerilor personale (restaurant, iesiri in oras, sport, evenimente culturale).
Ce nu am aflat de la FMI si ne poate costa scump, scrie evz.ro.
Tonul negativ de ieri al reprezentantilor FMI ar putea ascunde probleme mari la nivelul economiei. Masurile sociale au indispus Fondul. Ieri, FMI a plecat din Romania. In lipsa unei comunicari oficiale, n-am aflat insa la cat se mai ridica nivelul platilor intarziate ale statului. Or, deficitul bugetar va lua in calcul anul acesta si arieratele. N-am aflat nici ce crestere economica intrevede Fondul pentru Romania in acest an, pentru ca actuala misiune nu a fost una de reelvaluare a tintelor macroeconomice.
Cum au rezolvat polonezii problema gazelor de sist si ce are Romania de invatat, relateaza romanialibera.ro.
In Romania, orice discutie serioasa de politici publice deviaza invariabil inspre populism, mai ales cand e vorba despre resurse energetice si "interesul national". De pilda, acum se vorbeste despre un moratoriu privind exploatarea gazului de sist, moratoriu care, culmea, nu exista pentru ca a fost respins in Parlament tocmai de cei care l-au propus; sau vorbim despre "impozitarea cu 100% a veniturilor suplimentare din liberalizarea pietei de energie electrica si a gazului", adica exproprierea castigurilor companiilor de pe urma liberalizarii, companii dintre care cele mai multe sunt de stat oricum, alta masura prost facuta si adoptata intempestiv, si care ar urma sa intre in vigoare de la 1 decembrie desi legea n-a fost nici macar aprobata inca.
Jurnalul.ro: Peste 30.000 de romani au incercat sa se angajeze cu telefonul mobil, in octombrie.
Potrivit statisticilor BestJobs.ro, 24% dintre angajatorii chestionati au recrutat personal prin intermediul retelei de socializare Facebook, in timp ce 12% au angajat utilizand blogul companiei. Alti 36% dintre recrutori intentioneaza sa se foloseasca, in viitorul apropiat, de retelele de socializare. 38% dintre angajatori cauta in social media, inaintea unui interviu, informatii despre candidatul ce le va trece pragul, in timp ce 16% dintre acestia sustin ca de acum inainte planuiesc sa verifice informatiile din CV cu cele prezente pe retelele de socializare.
Comentarii articol (1)