Analistii economici: actualul acord cu FMI a fost un dezastru, un esec, nu am facut nimic din ce am declarat, titreaza adevarul.ro.
Analistii recomanda Guvernului sa faca eforturi pentru a inchide actualul acord cu institutiile internationale in cat mai bune conditii, indiferent daca se va reusi ulterior negocierea unei noi intelegeri, care pare tot mai greu de realizat, in principal pentru ca FMI si CE au alte tari pe lista. Mai mult, ei sunt de parere ca actualul acord a fost un dezastru si ca autoritatile de la Bucuresti nu au facut nimic din ce au declarat.
Incep reducerile! Cine si cu cat scade pretul, informeaza capital.ro.
Oficial, reducerile incep pe 15 ianuarie, insa retailerii de fashion tenteaza deja clientii cu promotii care reduc, in unele cazuri, chiar si cu 70% pretul diferitelor piese vestimentare. Imediat dupa Craciun, cele mai multe dintre brandurile internationale prezente in Romania au scos o parte dintre produsele din colectiile anterioare la preturi reduse, discount-urile fiind aplicabile, uneori diferit pe fiecare magazin in parte.
Cat va mai tine criza: Fara masuri dure ajungem la colaps mondial sau razboi?, se intreaba dailybusiness.ro.
2013 este considerat de multi experti drept un an de rascruce pentru economia mondiala. Este anul in care "se va rupe pisica in doua" – ori vor fi luate masuri pentru iesirea din criza, ori ne vom indrepta spre colaps si, de ce nu, spre un razboi. Daca te uiti pe previziunile economice pentru 2013, formulate de expertii straini, iti vine sa iti pui mainile in cap.
Buget 2013. Cele patru nebuloase care ii sperie pe romani, relateaza evz.ro.
Foamea de bani a guvernului ar putea aduce elemente surpriza in bugetul pe 2013, care sa creasca si mai mult povara de pe umerii mediului de afaceri. Sefii de patronate au solicitat sa se intalneasca cu premierul pe tema noului buget, inainte de vizita FMI.
Cateva cifre care infirma acuzele lui Ponta in privinta achizitiilor publice, scrie romanialibera.ro.
Adversar politic al presedintelui Traian Basescu, premierul Victor Ponta imprumuta acuzele primului la adresa autoritatilor publice pentru a masca esecul organizarii corete a licitatiilor. Institutiile ce judeca contestatiile sunt vinovatii.
Zf.ro: Dobanzile la lei au ajuns din nou duble fata de euro.
Dobanda anuala efectiva medie la creditele in lei pentru achizitia de locuinte a urcat la 8,6% pe an la sfarsitul lunii noiembrie, fiind in crestere cu peste 1,5 puncte procentuale fata de nivelul din urma cu sase luni. Comparativ, costul efectiv al unui imprumut in euro este de 4,8% pe an. Diferentialul de dobanda intre lei si euro s-a majorat cu un punct procentual doar in perioada septembrie-noiembrie, pana la aproape patru puncte in conditiile in care cresterea dobanzilor la lei a venit in paralel cu scaderea constanta a costului creditelor in euro. Rata lunara la un credit in euro este in prezent cu circa 30% mai mica decat la lei.
Comentarii articol (0)