Romania, somata sa dea inapoi peste 17 milioane de euro din banii primiti de la UE prin Politica Agricola Comuna, titreaza adevarul.ro.
Comisia Europeana a cerut, marti, Romaniei returnarea unei sume de 17,7 milioane de euro fonduri europene cheltuite incorect pe instrumentul Politica Agricola Comuna (PAC). Solicitari similare au fost trimise si altor 21 de state membre.Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, pentru Romania organismul de la Bruxelles a cerut recuperarea a 12,5 milioane de euro pentru deficiente ale controalelor privind eligibilitatea si cheltuielile beneficiarilor, dar si deficiente in aplicarea de sanctiuni in cadrul masurii 'modernizarea exploatatiilor agricole' din cadrul Fondului european agricol pentru dezvoltare rurala (FEADR).
Atentie! Cum te spioneaza sefii prin computerul de la birou, scrie capital.ro.
Pentru a-si reduce cheltuielile, companiile romanesti au inceput sa isi evalueze angajatii cu ajutorul solutiilor software de monitorizare a calculatoarelor. Cea mai utilizata metoda software este cea prin care se raporteaza timpii folositi de angajat in interes personal pe computerul companiei.
Romania, jungla financiara: Tepe "legale" de 2 mld. euro, cine mai rezista, se intreaba dailybusiness.ro.
Sa faci afaceri in Romania a ajuns o activitate extrem de riscanta. Infractionalitatea economica a atins un nivel record, tepele trase cu bilete la ordin si cecuri fara acoperire apropiindu-se, anul trecut, de 2 miliarde de euro. Potrivit oamenilor de afaceri, rezista in ring numai cei care au mari lichiditati si isi selecteaza foarte strict partenerii de afaceri.
Pilele aduc jobul, dar nu il pastreaza, informeaza evz.ro.
PCR: Pile, Cunostinte, Relatii. Inainte de 1989, aceasta retea iti asigura un loc de munca bine platit fara sa te ostenesti prea tare. Astazi, iti poate deschide o usa, dar cam atat. Luciana, o tanara din Bucuresti, a ales sa plece de la jobul ei de expert in vanzari pentru ca era platita cu foarte mare intarziere.
Cum a trecut Oltchim prin criza majorand salariile cu 40%, relateaza jurnalul.ro.
In timp ce in sectorul bugetar statul a fost nevoit sa taie salariile cu 25%, la Oltchim s-a huzurit. Si tot pe banii statului. Potrivit raportului preliminar elaborat de administratorii judiciari, in perioada 2009-2012, numarul angajatilor Oltchim a scazut cu 12% in timp ce fondul de salarii a crescut cu 40%. Salariul mediu brut este de 4.000 de lei pe luna.
Zf.ro: Topul celor mai mari 15 banci pe 2012.
Banca Transilvania, cea mai mare institutie de credit cu capital privat majoritar local, s-a mentinut in 2012, pentru al doilea an la rand, pe pozitia a treia in clasamentul activelor bilantiere din sistem, inaintea bancii de stat CEC Bank; UniCredit a reusit sa prinda top 5 devansand Raiffeisen, iar ING a urcat pana pe locul 8 in timp ce grecii de la Alpha si Bancpost au continuat sa alunece.
Comentarii articol (0)